Πάτρα: Έλος στην Αγυιά, πνεύμονας άθλησης και «καταφύγιο» αστέγων ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

οι πάντες που αθλούνται εκεί ή απλώς κάνουν τη βόλτα τους πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν αυτόν τον μοναδικό χώρο

Στο Έλος στην Αγυιά οι εργασίες έχουν προχωρήσει όπως και οι διαδρομές.
Εκεί αθλούνται καθημερινά πολλοί πατρινοί και ο χώρος αποτελεί πνεύμονα για την πόλη.
Όμως για έναν συμπολίτη ή και για παραπάνω αποτελεί «καταφύγιο». Το λέμε αυτό γιατί όταν βρεθήκαμε εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, διακρίναμε σε έναν χώρο μία πρόχειρη κατασκευή σαν σκηνή από παραπήγματα και σκεύη μαγειρικής. Είδαμε κουβέρτες, καρέκλες και άλλα είδη…
Θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν κάτι για αυτό. Να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και να βοηθήσουν όσο και όπως αυτό είναι δυνατόν. Δεν μπορεί το 2022 να ζει κάποιος στο Έλος. Δεν γίνεται!
Όσον αφορά το Έλος πρέπει όλοι (μας) να σεβόμαστε τον χώρο. Γιατί υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που αποδεδειγμένα δεν τον σέβονται! Αρκεί μία μικρή βόλτα εκεί και ένα απλό περπάτημα στις διαδρομές για να καταλάβετε τι εννοούμε. Κουτάκια μπύρας, χαρτιά, ποτηράκια από καφέ και μικροσπουπίδια είναι πεταμένα. Δεν είναι πολλά, αλλά κάνουν μπαμ! Αρκεί να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια για να καθαριστούν τα πάντα. Όμως επαναλαμβάνουμε οι πάντες που αθλούνται εκεί ή απλώς κάνουν τη βόλτα τους πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν αυτόν τον μοναδικό για την Πάτρα χώρο. Είναι υποχρέωση όλων μας!