Πατρινό Καρναβάλι 2022: Ο Κρυμμένος Θησαυρός απόψε πάει «Εκκλησιάζουσες»

Τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, θα δημιουργήσουν με τον δικό τους καρναβαλικό τρόπο αυτοσχεδιάζοντας και κάνοντας τις δικές τους προτάσεις, σκορπώντας γέλιο και χαμόγελα.

Πατρινό Καρναβάλι 2022: Ο Κρυμμένος Θησαυρός απόψε πάει «Εκκλησιάζουσες»

Παράσταση για τα πληρώματα του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 23/2/2022 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Πρόκειται για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες-μία κωμωδία» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας – αριστοφανικό χορόδραμα «Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε σκηνοθεσία-χορογραφία Λουκά Θάνου, βασισμένο στη μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Πραξαγόρα, ήρθ’ ή ώρα

μ’ εξυπνάδα, τόλμη και μυαλό

ν’ αγωνιστείς για τής γυναίκας

μα και για τού άντρα το καλό.

Γιατί αν τελεσφορήσει

το λαμπρό σου σχέδιο

θά ζήσουμε’ όλοι πιο καλά

κι ό τόπος όλος θά ευτυχήσει.

Δείξε’ τη μαστοριά σου τώρα

σκαρφίσου κάτι έξυπνο

για νά σωθεί ή χώρα.

Μόνο μην πεις τα ίδια ειπωμένα

κρυμμένα λόγια και φτηνά

φανταχτερά πλουμίδια

Η οδηγία της οργανωτικής ομάδας του παιχνιδιού είναι σαφής:

«Μετά το πέρας της παράστασης, έχεις αυστηρά μέχρι ενάμιση λεπτό (1’30’’) επί σκηνής. Ντύσου όπως αρμόζει, κλέψε τα ρούχα του άντρα σου, και ακολούθησε τις συμβουλές του Χορού. Δείξε τη μαστοριά σου, σκαρφίσου κάτι έξυπνο για να σωθεί η χώρα. Μόνο μην πεις τα ίδια ειπωμένα.

Με βάση συγκεκριμένο απόσπασμα του Θεατρικού που έχει ανακοινωθεί στα πληρώματα θα δημιουργήσουν με τον δικό τους καρναβαλικό τρόπο αυτοσχεδιάζοντας και κάνοντας τις δικές τους προτάσεις, σκορπώντας γέλιο και χαμόγελα.

Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς 21:30 και θα πρέπει τα πληρώματα να είναι 45΄νωρίτερα και η είσοδος να έχει ολοκληρωθεί έως τις 21:15.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ