Αίγιο:Το μόνιμο «τραύμα» του 5ου Δημοτικού σχολείου και η Φυσικοθεραπεία

Η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας και πρόληψης, που δεν υπάρχουν – παρά την πανδημία – στο 5ο Δημοτικό Αιγίου, επανέρχεται στο προσκήνιο, με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, η οποία κατακρίνει την δημοτική αρχή πως αρκείται σε «μπαλώματα» και σε επιφανειακό αντισεισμικό έλεγχο, υπεύθυνη για «επικίνδυνη αδιαφορία» στα συσσωρευμένα προβλήματα υποδομής. Ειδικότερα επισημαίνει την επισκευή των τουαλετών που έχουν μείνει ημιτελείς και τα υλικά στους διαδρόμους, την καμινάδα του λέβητα που είναι βουλωμένη και παίρνει φωτιά όταν ανάβει το καλοριφέρ, τις αίθουσες με ηλεκτρικές σόμπες που όμως πέφτει ο γενικός, την «φευγάτη» οροφή σε κάθε αίθουσα του β’ ορόφου και την καθαριότητα του σχολείου.
> Η δημοτική παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» δημοσιοποίησε την πρότασή της στο υπόμνημα του Δήμου Αιγιάλειας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών για την παραμονή της σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και την ενίσχυση με νέα τμήματα. Ανάμεσα σ’ άλλα τονίζει πως «οι μνημονιακεìς πολιτικεìς και οι απαιτηìσεις των δανειστωìν δεν θα μπορουìσαν να αφηìσουν ανεìγγιχτη την Τριτοβαìθμια Εκπαιìδευση και η Πολιτειìα δεν στεìκεται αρωγοìς στην προσπαìθεια αναìπτυξης της Παιδειìας. Θα ειìμαστε μια γροθιαì απεìναντι σε οποιαδηìποτε ενεìργεια μετακιìνησης ηì υποβαìθμισης της σχολής».
> Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών επιστολή, με την οποία εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση στη μη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας από Αίγιο στην Πάτρα, λόγω εύρυθμης λειτουργίας της, αναβάθμισης και ποιοτικής ανόδου της πόλης.