Ίνα Τσέλιου: «Μεγάλος έρωτας το Καρναβάλι!»

Η 20ετής πορεία της ως makeup artist, η αγάπη για τη δουλειά της και η έγνοια της για το άρτιο αποτέλεσμα είναι τα δυνατά της «χαρτιά». Με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση «Εκκλησιάζουσες-Μια κωμωδία» και ενόψει της κορύφωσης του Καρναβαλιού, η Ινα Τσέλιου μιλάει στην «Π» και μας δίνει συμβουλές για ένα εντυπωσιακό αποκριάτικο μακιγιάζ.

Τι σε ώθησε να γίνεις makeup artist;

Νομίζω πως απλώς ακολούθησα το ένστικτο, τη μεγάλη μου αγάπη για τη συγκεκριμένη δουλειά και την ικανοποίηση που αντλώ απ’ αυτή. Δεν έγινε ξαφνικά, «χτίστηκε» βήμα-βήμα και η μόνη μου συνειδητή επιδίωξη ήταν να βελτιώνομαι. Το να γίνεται κάθε πρόσωπο πιο άρτιο, πιο όμορφο, πιο εντυπωσιακό. Το ευχαριστώ και οι αγκαλιές από τα «μοντέλα» μου. Η αυστηρή αυτοκριτική, που μου επιβεβαιώνει ότι κάνω καλά αυτό που τόσο αγαπώ.

Αναλαμβάνεις νυφικό μακιγιάζ για το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή κάθε γυναίκας,  και βραδινό. Τι προσέχεις ιδιαίτερα όταν δημιουργείς και ποια η «ανταμοιβή» σου κάθε φορά;

Καταρχάς είναι τιμή και ευθύνη να σε επιλέξει μια γυναίκα για τη μεγάλη της μέρα. Με απασχολεί το να την κάνω πιο ευτυχισμένη. Να ξεπεράσω τις προσδοκίες  της, κάνοντας αυτό που ονειρεύεται, να αναδείξω τα όμορφα χαρακτηριστικά της σε συνδυασμό με το στυλ και την προσωπικότητά της. Η ανταμοιβή μου είναι να με θυμάται, με χαρά, να με προτείνει, να με αγκαλιάσει.

Στο τέλος της μέρας, αυτό που με γεμίζει είναι η αγάπη. Το πιο μεγάλο, το πιο σπουδαίο, το πιο πολύτιμο. Αν καταφέρνω να δίνω και να παίρνω αγάπη μέσα από τη δουλειά μου, τη ζωή μου και τις πράξεις μου γίνομαι ευτυχής. Αυτό είναι για μένα το νόημα της ζωής.

Αυτή την περίοδο επιμελείσαι το μακιγιάζ των ερμηνευτών της παράστασης «Εκκλησιάζουσες-Μια κωμωδία» που παρουσιάζεται στον «Απόλλωνα». Τι σε ιντριγκάρει στο θεατρικό μακιγιάζ; 

Λατρεύω το θέατρο. Με ενθουσιάζει το να δουλεύω πάνω στο πρόσωπο και να «βγάζω» τον ρόλο. Να μαθαίνω καθημερινά καινούργιες τεχνικές, εφέ, υλικά. Το να συνεργάζομαι με ανθρώπους που με μαθαίνουν, με βελτιώνουν, μου προσφέρουν. Είμαι καλλιτέχνις και νιώθω ότι βρίσκομαι στο σπιτικό μου.

Οι «Εκκλησιάζουσες-Μια κωμωδία» είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων, με βαθιά γνώση θεάτρου, μουσικής, χορού, τεχνικών μέσων. Συνεπαίρνει τον θεατή, χαρίζει άφθονο γέλιο, τροφή για σκέψη, συγκίνηση, προβληματισμό. Είμαι ευγνώμων που συμμετέχω και νιώθω μεγάλη τιμή που με εμπιστεύτηκαν ως «θεραπαινίδα της όψης τους».

Αποκριάτικο μακιγιάζ. Εχουν περάσει από τα χέρια σου από τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού και καρναβαλιστές/καρναβαλίστριες μέχρι πρωταγωνιστές των παραστάσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου. 

Μεγάλος έρωτας το Καρναβάλι! Εικόνες, χρώματα, λάμψη, χαρά, δημιουργία, εξέλιξη, «πάντρεμα» υλικών, πρωτοπορία.

Μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη νιώθω για το Καρναβαλικό Κομιτάτο, που με τα υπέροχα πλάσματά του συμπορευόμαστε πολλά όμορφα χρόνια.

Στο Πατρινό Καρναβάλι, η φαντασία, η ελευθερία του να δημιουργείς πρόσωπο πάνω στο πρόσωπο, να γίνεσαι αντικείμενο, ζώο, επάγγελμα, μυθικό πλάσμα, σε συνδυασμό με την υλοποίηση κάθε ιδέας, το κωμικό στοιχείο αλλά και την πρόοδο, την καινοτομία, την αναβάθμιση, είναι κυρίαρχα συστατικά. Είναι αυτά που το ξεχωρίζουν και το κάνουν μοναδικό.

TIPS ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Κι αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του Καρναβαλιού, θα μας πεις κάποια tips για να μπορέσουμε κάνουμε μόνες μας ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ;   

>Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σκεφτείτε τι θα φορέσετε. Μπορείτε να κάνετε  το μακιγιάζ που γνωρίζετε καλύτερα, προσθέτοντας υλικά (strass, παγιέτες κ.λπ.). παίζοντας με σκιές στα χείλη, πιο έντονες γραμμές και σχήματα που αποτυπώνουν αυτό που  θέλει η κάθε μία να παρουσιάσει.

>Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα πολύ καλυπτικό ή λευκό make up (clown) και να  συνεχίσετε με πούδρα.

>Με ένα σταθερό eye liner ακολουθείτε το περίγραμμα  των ματιώ ν «ανεβάζοντάς» το από το κέντρο του κινητού βλεφάρου  και τραβώντας τη γραμμή προς το φρύδι.

>Χρησιμοποιήστε πολλές και διαφορετικές σκιές σε κάθε μάτι. Μη φοβηθείτε το χρώμα, αφήστε τη φαντασία να σας παρασύρει. Δώστε λάμψη στο κέντρο του άνω βλεφάρου, στον έσω κανθό, και κάτω από τα φρύδια, τα οποία μπορείτε να σχηματίσετε με χρώμα.

>Στα μάγουλα, βάζετε ρουζ ή τα σχηματίζετε στρογγυλά σε ό,τι χρώμα θέλετε.

>Στη μύτη μπορείτε να φτιάξετε έναν κύκλο, που θα γεμίσετε με χρώμα . λίγο πιο μέσα από το περίγραμμα, βάζετε μια λευκή μικρή πινελιά.

>Στα χείλη χρησιμοποιείτε μαύρο ή χρωματιστό μολύβι  . μπορείτε να τα μεγεθύνετε ή να φτιάξετε ένα όμορφο χαμόγελο. Στο κέντρο τοποθετείτε μια φωτεινή σκιά. Οποια από εσάς μπορεί, προσθέτει βλεφαρίδες, προσέχοντας να «ανεβάζουν » τα μάτια.

>Το πιο όμορφο, το πιο ακαταμάχητο «όπλο» είναι η καλή σας διάθεση!