Ελίζα Σιγαλού-Χρηστίδη: «Ας βάλουμε τον κόσμο μας πάνω απ’ όλα»

Η Ελίζα Σιγαλού-Χρηστίδη μάς προτείνει να πιάσουμε τα υλικά μας και να δημιουργήσουμε το δικό μας καπέλο

Ποιο είναι το must αξεσουάρ που  απογειώνει κάθε  αποκριάτικη εμφάνισή μας; Σωστά μαντέψατε: Το καπέλο. Κι επειδή πολλές από εμάς δεν αρκούμαστε στα καπέλα του εμπορίου, αλλά  αναζητούμε το ιδιαίτερο, αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από το πλήθος, δεν υπάρχει καλύτερο από μια δημιουργία με την προσωπική μας σφραγίδα.

Απευθυνθήκαμε, λοιπόν,  στην Ελίζα Σιγαλού-Χρηστίδη, η οποία κατασκευάζει διακοσμητικά στοιχεία για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και, βεβαίως έχει επιδείξει ανεξάντλητη φαντασία και στις καρναβαλικές δημιουργίες.

Οπως λέει στην «Π» : «Με το καρναβάλι έχω συνάψει στενούς δεσμούς από την ορμή της εφηβείας μου, ως σήμερα. Η δημιουργία καρναβαλικών αμφιέσεων και αξεσουάρ ήταν κάτι που έκανα πάντα. Σήμερα αποτελεί κομμάτι της δουλειάς μου. Υπήρξα τυχερή γιατί συναντήθηκα με δημιουργικές παρέες και με ανθρώπους ιδιαίτερης αισθητικής. Μου αρέσει να κάνω την φαντασία μου πράξη.  Σήμερα, σας προτείνω να πιάσετε τα υλικά σας και να δημιουργήσετε το δικό σας καπέλο, το δικό σας headpiece. Τα βήματα είναι απλά. Ακόμα ένα διαφορετικό καρναβάλι στην πόλη μας. Η συγκεκριμένη  ιδέα εκφράζει με σουρεαλιστικό τρόπο, τη ζοφερή πραγματικότητα. Ας βάλουμε τον κόσμο μας πάνω απ’ όλα. Εύχομαι καλή Αποκριά».

 

Υλικά- εργαλεία

1 στέκα μαλλιών

1 χάρτινο πιατάκι

1 μέτρο τρέσα για το ντύσιμο της στέκας

1 μέτρο τρέσα για την πλαϊνή διακόσμηση

½ μέτρο κορδόνι 3 χιλιοστά

1 υδρόγειο σφαίρα 8-10 εκ.

1 ξύλινο μαχαίρι

Ακρυλικό χρώμα μαύρο

1 πινέλο

Γκλίτερ σε σκόνη

Κόλλα σε σπρέι

Πιστόλι σιλικόνης – στικ σιλικόνης

1 μικρό κομμάτι τσόχα

 

 

Οδηγίες

>Θερμαίνουμε το πιστόλι με τη σιλικόνη.

>Βάφουμε με ακρυλικό μαύρο ή άλλο χρώμα τη βάση από το χάρτινο  πιατάκι και το ξύλινο μαχαίρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

>Πασπαλίζουμε με γλίτερ σε σκόνη το βαμμένο πιατάκι και μόλις στεγνώσει το χρώμα ψεκάζουμε με την κόλλα σε σπρέι όλη την επιφάνεια.

>Με τη σιλικόνη κολλάμε την τρέσα στο πάνω μέρος της στέκας.

>Κόβουμε 2 κομμάτια από την τσόχα, παραλληλόγραμμα (1,5*3εκ.  και 0,5*1εκ.).

>Κολλάμε το 1,5*3εκ. κομμάτι τσόχας στη βάση της υδρογείου και το 0,5*1εκ στο πιατάκι στο κέντρο του από τη μεριά που ΔΕΝ βάψαμε.

Με το κορδόνι διακοσμούμε περιμετρικά κολλώντας με σιλικόνη τα τελειώματα της τσόχας.

 

Σύνθεση

>Στηρίζουμε τη στέκα σε κεφάλι μοντελισμού ή σε κάποιο σταθερό σημείο.

>Προσαρμόζουμε το χάρτινο πιατάκι με την πλευρά του γκλίτερ προς τα πάνω, στη στέκα. Τοποθετούμε σιλικόνη στο τσοχάκι 0,5*1εκ. και κολλάμε το πιάτο στη στέκα.

>Βάζουμε σιλικόνη στο τσοχάκι 1,5*3εκ. που κολλήσαμε στη βάση της υδρογείου και το κολλάμε στο κέντρο πάνω στο πιατάκι, στη μεριά του γκλίτερ.

>Κόβουμε τη δεύτερη τρέσα σε 2 κομμάτια των 40εκ. κολλάμε την άκρη του ενός κομματιού στο πάνω μέρος στο κέντρο της υδρογείου και προς τα δεξιά τεντωμένο πάνω στη στέκα, κόβουμε ό,τι περισσεύει. Κολλάμε και το δεύτερο κομμάτι της τρέσας με τον ίδιο τρόπο προς τ’ αριστερά και πάνω στη στέκα.

>Τοποθετούμε μια «βούλα» σιλικόνης στη μύτη του μαχαιριού και το κολλάμε κάθετα στο κέντρο της υδρογείου σφαίρας. Το φοράμε και βγάζουμε selfie!