Αρχοντούλα Λυκούδη: «Πάντα είχα πάθος για δημιουργία»
Δημιουργικότητα και φαντασία. Εννοιες που συνάδουν με το καρναβάλι. Και φυσικά με τη ζαχαροπλαστική. Γι’ αυτό κι εμείς συνδέσαμε την καρναβαλική περίοδο που οδεύει προς το τέλος της με την παρασκευή υπέροχων, άκρως επίκαιρων θεματικά, μπισκότων που προτείνει για εσάς η Αρχοντούλα Λυκούδη. Γευστικά, τραγανά και παιχνιδιάρικα, θα ξεσηκώσουν τα πιτσιρίκια σας -και όχι μόνο- , που θα γίνουν μετά χαράς οι μικροί βοηθοί ζαχαροπλάστες σας. Και πού ξέρετε, μπορεί η όλη διαδικασία να βγάλει από μέσα τους τον pastry chef που κρύβουν.
Η Αρχοντούλα Λυκούδη, πάντως, δεν το είχε από μικρή το «μικρόβιο», όπως λέει στην «Π». Ωστόσο, είχε πάντα το πάθος να δημιουργεί, ενώ της άρεσε πολύ η διακόσμηση.
Πώς εξέλιξε αυτό της το πάθος, ακολουθώντας τον δρόμο των γλυκών; -τη ρωτάμε.
Κάνοντας πολλά σεμινάρια ζαχαροτεχνίας και παρακολουθώντας τις τάσεις σε όλον τον κόσμο. Η ζαχαροπλαστική/ζαχαροτεχνία τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη εξέλιξη.
Και το «Γλυκό εργαστήρι» πότε έγινε πραγματικότητα;
Το εργαστήρι άνοιξε το καλοκαίρι του 2014. Ηταν ένα μικρό εργαστήριο που το δούλευα κυριολεκτικά μόνη μου. Σιγά-σιγά όμως η ζήτηση μεγάλωνε και έτσι απέκτησα και βοήθεια. Από τον Οκτώβριο του ’21 έγινε μια επέκταση και πλέον έχουμε έναν καινούργιο χώρο όπου εκεί μπορείς βρεις φρέσκα cupcakes, μπισκότα, σοκολατάκια, γλυκά του κουταλιού, παγωτό και πολλά άλλα γλυκά! Επίσης, συνεργαζόμαστε με μία φοβερή αγγλική εταιρεία με είδη πάρτι και διακόσμησης, τη Meri Meri».
Τι προέχει σε κάθε σου δημιουργία και από πού αντλείς έμπνευση, κάθε φορά;
Κύριο μέλημά μας είναι να χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα γλυκό με αισθητική και πλούσιο σε γεύση. Παρακολουθώ καθημερινά τις νέες τάσεις στα social media. Ακολουθώ παγκόσμιου φήμης ζαχαροτέχνες, αλλά γενικά αντλώ έμπνευση από τις εποχές.
Η επιβράβευσή σου είναι…
Κάθε μέρα πηγαίνω στην εργασία μου χαρούμενη. Κάνω ένα επάγγελμα που αγαπώ και με γεμίζει. Εχω πελάτες από τα πρώτα μου βήματα. Τους έχω κάνει τα γλυκά για τον γάμο, έπειτα για τη βάπτιση και μετά, κάθε χρόνο, τις τούρτες των παιδιών τους! Το ότι έχω σταθερούς πελάτες για χρόνια είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση.
Μπισκοτάκια βουτύρου με επικάλυψη ζαχαρόπαστας*
Για τα μπισκότα :
250γρμ. βούτυρο αγελαδινό
250γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
500γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
Αρωμα βανίλιας
Αρωμα πορτοκάλι
Για τη διακόσμηση:
Ζαχαρόπαστα, βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο με μεμβράνη για να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε με πλάστη και κόβουμε με το κουπάτ της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε στους 180οC για 9 με 10 λεπτά.
Οταν κρυώσουν, φτιάχνουμε μια κόλλα με ζάχαρη, άχνη και νερό. Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζαχαρόπαστα, την κόβουμε με το κουπά τ και την κολλάμε επάνω στο κρύο μπισκότο.
Ετοιμα!
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News