Αίγιο: Παραμένει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας… επί του παρόντος – Το παρασκήνιο

Οι πιθανότητες μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα δεν ξεπερνούν, στην παρούσα φάση, το 10 με 20%, με τα δεδομένα της στιγμής. Η «Π», «χτενίζοντας το θέμα απ’ όλες τις πλευρές, πολιτικές και πανεπιστημιακές, καταλήγει στην εκτίμηση ότι δεν θα αποφασιστεί στο άμεσο μέλλον η μετακόμιση, την οποία άλλωστε απεύχονται φορείς και επαγγελματίες της Αιγιάλειας, χωρίς αυτό να θεωρείται καπολύτως βέβαιο σε πιο μακρινό χρονικό ορίζοντα.
Σημείο – κλειδί, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Π» είναι η τελευταία φράση της εισηγητικής πρότασης της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, περί εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις στο Αίγιο είναι πολύ καλές και επειδή η φυσιογνωμία του Τμήματος προϋποθέτει την ύπαρξη σχεδόν ιδανικών τέτοιων, ίσως τελικά ανασταλεί για το επόμενο διάστημα κάθε σκέψη μεταφοράς. Για να γίνει αυτό σε χώρο ακτίνας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πρέπει να είναι έτοιμες και άμεσα λειτουργικές εγκαταστάσεις, κάτι που για την ώρα φαντάζει απίθανο.
Η Σύγκλητος του ΠΠ θα υιοθετήσει μεν την πρόταση της Επιτροπής και θα εισηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, προς το υπουργείο Παιδείας μεταφορά του της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, αλλά με τον ισχυρότατο αστερίσκο των εγκαταστάσεων. Το υπουργείο Παιδείας έτσι θα παγώσει προς το παρόν κάθε σκέψη για μεταφορά στο άμεσο μέλλον.
Θα ληφθεί υπ’ όψιν και η άποψη των καθηγητών του, που από πληροφορίες της «Π» οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ανεπίσημα η πλειοψηφία τους δεν θα είχαν πρόβλημα να μεταφερθεί το Τμήμα στην Πάτρα, «μια ανάσα» από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και «δύο ανάσες» από τον «Αγιο Ανδρέα». Ομως θεωρούν ως πρωτεύον ζήτημα τις εγκαταστάσεις και για να φτιαχτούν εφάμιλλες του Αιγίου στην Πάτρα θα περάσει καιρός…
Το υπουργείο, με πιθανό το σενάριο για προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο και με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει λόγος ν’ ανοίξει κι άλλα μέτωπα, θα βάλει στο συρτάρι την εισήγηση της Συγκλήτου.
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ