Πάτρα – Πλατεία Ελευθερίας: Οι δρόμοι της λακκούβας ΦΩΤΟ

Τα προβλήματα στο οδόστρωμα στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας εντοπίζονται κυρίως στις οδούς Σμύρνης, Φαναρίου, Εφέσου, Πριγκηποννήσων και Φωκαίας, χωρίς, βέβαια, να είναι καλύτερα τα πράγματα και στους άλλους δρόμους.

πλατεία

«Θέλετε να σπάσετε το αυτοκίνητό σας ή να πάθουν φθορές τα ελαστικά σας; Ελάτε στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Ελευθερίας!».

Αρκούσε αυτή η καταγγελία αναγνωστών της «ΠτΚ», για να μεταβούμε στο σημείο και να κάνουμε την επιτόπια αυτοψία μας. Τι καταγράψαμε; Γούβες, μπαλώματα, «βουναλάκια» και σαμαράκια κάθε είδους από τις κακοτεχνίες στους δρόμους και σε γενικές γραμμές ένα οδόστρωμα, που θυμίζει άλλες εποχές και σίγουρα όχι τον 21ο αιώνα.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνον το ότι οι δρόμοι μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα αυτοκίνητά μας. Υπάρχει κι ένας σοβαρότερος λόγος για να διαμαρτυρόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Α.Σ. κάτοικος της περιοχής. Ποιος είναι αυτός ο λόγος; «Το ότι το κακό οδόστρωμα μπορεί να προκαλέσει, αλλά και έχει προκαλέσει στο παρελθόν, τροχαία ατυχήματα με κίνδυνο την απώλεια ανθρωπίνων ζωών», τόνισε η κάτοικος της συγκεκριμένης πλευράς της Πάτρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Φ.Α., επίσης κατοίκου της περιοχής: «Οταν ένας δρόμος χαλάει, είθισται να τον επιδιορθώνουμε σωστά, ούτως ώστε να μην ξαναπροκύψουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Στη δική μας περίπτωση, όμως, προφανώς δεν γίνεται η δουλειά που πρέπει, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να ξαναχρειάζονται επιδιορθώσεις στο οδόστρωμα, σε έναν φαύλο κύκλο ταλαιπωρίας και κόστους για τους δημότες, χωρίς κανένα απολύτως νόημα και ουσία».

«Οδηγάω μηχανή και πραγματικά λυπάμαι τον συνοδηγό μου κάθε φορά που περνάω από την οδό Σμύρνης και Φαναρίου ή από τη διασταύρωση Φωκαίας και Εφέσου. Χώρια τις γούβες που υπάρχουν στην Πριγκηποννήσων και αν δεν προσέξεις ειδικά τις ημέρες που βρέχει, τότε μπορεί να τσακιστείς», κατήγγειλε, τέλος, ο Γ.Κ. και πρόσθεσε με νόημα: «Ας μην μας θεωρούν κάποιοι δεδομένους…».

ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Και προσέξτε: Δεν μιλάμε για δρόμους χωρίς κίνηση. Στην περιοχή υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και ακριβώς δίπλα επαναλειτουργεί, εδώ και μερικές εβδομάδες, το γήπεδο των Προσφυγικών, στο οποίο προπονούνται καθημερινά δεκάδες ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, από την Φωκαίας και την Πόντου αντίστοιχα, περνάει και αστική συγκοινωνία (γραμμή «2»), στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχει πιάτσα ταξί, αλλά και αρκετά καταστήματα που μαζεύουν κόσμο για καφέ και φαγητό, ενώ λίγο πιο δίπλα είναι τα γραφεία του Παμμικρασιατικού και του ΚΚΕ, για να μην σημειώσουμε, τέλος, και ότι τις Παρασκευές στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιείται Λαϊκή Αγορά.

Και κάτι τελευταίο: Στους δρόμους που αναφέρουμε πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα εργασίες από τον Δήμο Πατρέων, με αποτέλεσμα κομμάτια του οδοστρώματος να έχουν σκαφτεί για να περαστούν σωλήνες και καλώδια, όμως, παρότι αυτά τα κομμάτια σκεπάστηκαν, ακόμη δεν έχουν καλυφθεί από άσφαλτο, με το θέαμα να μην είναι και ό,τι καλύτερο…

πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία πλατεία