Καλάβρυτα: Δήμαρχος…βιαστικός – διχαστικός! – Η “μάχη” μεταξύ Καλαβρύτων και Κλειτορίας

Ενας ακόμα «λάκκος» αποδείχθηκε για τη δημοτική αρχή η περίπτωση της επιχειρούμενης ίδρυσης Επαγγελματικής Γαλοκτοκομικής Σχολής στον δήμο, αφού πριν καν το αίτημα ωριμάσει, ο δήμαρχος κατάφερε να βάλει τις δύο μεγάλες τοπικές κοινωνίες (Καλαβρύτων και Κλειτορίας) να ερίζουν για το ποια θα πάρει την έδρα της.
Με την ηγεσία του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» να «ξεσπεπάζει» τον βιαστικό δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο (ο διευθύνων σύμβουλος Π. Χατζηνικολάου έχει δηλώσει στην «Π» ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή»), αυτός φρόντισε να ξεπεράσει το αρεστό «σπορ» της αυτοπροβολής του και με μία του φράση στο δημοτικό συμβούλιο να σπείρει τον διχασμό μεταξύ κοντοχωριανών, της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας της επαρχίας Καλαβρύτων.
Η εξέλιξη αναμένεται όμως -πολιτικά- εξίσου ενδιαφέρουσα, αφού ήδη αρκετοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» – έχουν πει στον κ. Παπαδόπουλο πως δεν υπήρχε λόγος από τώρα να πάρει θέση υπέρ των Καλαβρύτων και λειτουργικής διασύνδεσης της Σχολής με την Ενωση, αφού οι Μαζιώτες έδειχναν να θέλουν την Γαλακτοκομική με στήριγμα την τυροκομική επιχείρηση Μηλιτσόπουλου και την ασύγκριτα μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σε σχέση με την πόλη και τα περίχωρα της δημοτικής έδρας. Κι αυτό όταν η Σχολή είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Από την άλλη, η «Π» πληροφορείται ότι το επίσημο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Κλειτορίας για τη Σχολή μαζί μ’ αυτό της συζήτησής του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα προχωρήσει, αφού δεν προτίθεται να το φέρει καν στο Σώμα.
Ακόμα όμως κι αν με εκατοντάδες υπογραφές κατοίκων αναγκαστεί να το κάνει, τότε σε περίπτωση που αυτό τεθεί σε ψηφοφορία θα χαθεί λόγω του ότι υπερισχύουν οι Καλαβρυτινοί όλων των παρατάξεων, ενώ φημολογείται πως ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος ενδεχομένως θέσει και θέμα «παραταξιακής πειθαρχίας» εξαναγκάζοντας συμβούλους του από Κλειτορία, Παΐων και Αροανία να στηρίξουν την εισήγησή του υπέρ των Καλαβρύτων.
Το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ Παπαδόπουλου και προέδρου Κλειτορίας Γ. Παπακανέλλου (που ήταν υποστηρικτής του στις εκλογές) θα βαθύνει ακόμα πιο πολύ, περισσότερο από τον «σεισμό» που προκάλεσε το έργο ανάπλασης της πλατείας του χωριού.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr