Έρχεται η Άνοιξη στην Πάτρα – Ανεβαίνει στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτικά η πρόγνωση του Ν. Θεοδοσόπουλου

Όπως ενημερώνει ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος το pelop.gr, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και να κοπάσουν οι ισχυροί βοριάδες.

Άνοιξη

Κάθε μέρα βελτιωμένες θα παρουσιάζονται από δω και στο εξής οι καιρικές συνθήκες στην Πάτρα και η Άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών. Όπως ενημερώνει ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος το pelop.gr, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και να κοπάσουν οι ισχυροί βοριάδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Ο βοριάς βρίσκεται σε σταδιακή εξασθενήσει και από απόψε θα βρίσκεται στα 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ωστόσο, με την ίδια ένταση περίπου στα 2 μποφόρ» αναφέρει για τους ανέμους ο Ν. Θεοδοσόπουλος αλλά τονίζει επίσης ότι στο σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν ξανά οι αέρηδες και θα φτάσουν τα 3-4 μποφόρ που θα παραμείνουν έως το τέλος Μαρτίου.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η θερμοκρασία από σήμερα βρίσκεται σε σταδιακή μικρή άνοδο. «Σήμερα, Δευτέρα, θα φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία στους 11-12 βαθμούς, αύριο στους 12-13 το ίδιο και την Τετάρτη, την Πέμπτη θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στους 15 βαθμούς. Την Παρασκευή 25η Μαρτίου στους 18 με περαιτέρω άνοδο το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στους 21 βαθμούς» αναφέρει ο Ν. Θεοδοσόπουλος.

Από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Θεοδοσόπουλου θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει ακόμα και στους 25 βαθμούς την τελευταία και την πρώτη ημέρα του Απριλίου. Ενώ επιπλέον θα ανέβουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες από τα μέσα της εβδομάδος και προβλέπεται ότι από την Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι πάνω από 10 βαθμούς.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οσον αφορά τα φυσικά φαινόμενα, σήμερα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, την Τρίτη λίγη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρα. «Το βράδυ της Τρίτης μέχρι την Τετάρτη θα έχει αρκετή συννεφιά και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει που και που. Αλλά από την Τετάρτη έως την Παρασεκυή θα υπάρχει ηλιοφάνεια στα μεγαλύτερα διαστήματα της μέρας και την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το Σάββατο το βράδυ με την Κυριακή θα έχουμε αυξημένη συννεφιά χωρίς φαινόμενα ωστόσο. Φαίνεται πως με την άνοδο της θερμοκρασίας και την επόμενη εβδομάδα δεν θα λείψουν μερικές συννεφιές» επισημαίνει ο κ. Θεοδοσόπουλος.

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Τα ορεινά συνηθίζεται να έχουν άλλο καιρό γι’ αυτό και ο κ. Θεοδοσόπουλος ανέλυσε ξεχωριστά τα μετεωρολογικά δεδομένα για τα Καλάβρυτα. «Στα Καλάβρυτα απόψε θα έχουμε ασθενή χιονόπτωση τις βραδινές ώρες, αλλά αύριο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Όμως, θα συνεχιστεί η χιονόπτωση το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, όπου θα υπάρχει και χιονόστρωση. Στα 400-500 μέτρα θα πέσουν μόνο χιονονιφάδες» τόνισε ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης θα σταματήσουν τα φαινόμενα και θα καθαρίσει ο ουρανός από την Πέμπτη και μετά, ενώ ο κ. Θεοδοσόπουλος «βλέπει» μόνο την Κυριακή αυξημένη συννεφιά.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν πάντως στην περιοχή. Από 0 έως 4-5 βαθμούς μέχρι την Τετάρτη θα κυμανθεί ο υδράργυρος. «Από την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει 10 βαθμούς και την Παρασκευή θα αγγίξει τους 13 βαθμούς. Μέχρι και τη Δευτέρα θα κυμαίνεται από 5 έως 13-14 βαθμούς στα Καλάβρυτα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες του μήνα μέχρι και την 1η Απριλίου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο έως 18 βαθμούς».

ΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Μελετώντας τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, ο κ. Θεοδοσόπουλος εντόπισε τον φετινό Μάρτιο πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-7 βαθμούς σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020!

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικές τιμές και λίγο πιο πάνω, ωστόσο τον Μάιο θα επηρεαστεί η νότια Ευρώπη με υψηλότερες θερμοκρασίες από τις φυσιολογικές τιμές και σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του Ν. Θεοδοσόπουλου: «τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι Ιούνιος και Ιούλιος θα έχουν κύματα καύσωνα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες».