Οι σπουδαστές του ΔΠΙΕΚ Πάτρας έμαθαν από πρωτοποριακό event ΦΩΤΟ

Μπορεί άραγε η τέχνη να µην κατασκευάζει απλώς θεατές, αλλά να τους εμπλέκει ως οργανικά µέλη στη δημιουργική διαδικασία της;

ΔΠΙΕΚ

Η ανακοίνωση του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Πάτρας αναφέρει:

Μπορεί άραγε η τέχνη να µην κατασκευάζει απλώς θεατές, αλλά να τους εμπλέκει ως οργανικά µέλη στη δημιουργική διαδικασία της;

Με αφορμή τον παραπάνω προβληματισμό, οι καταρτιζόμενοι του τμήματος «Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Γραφήματος» του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Πάτρας και η εκπαιδεύτρια Όλγα Απέργη, κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή του ΔΠΙΕΚ Πάτρας κ. Νικόλαο Κατσώνη και τον υποδιευθυντή κ. Γεώργιο Γιωτόπουλο, υποδέχθηκαν στο Εργαστήριο Γραφιστικής του 2ου ΕΚ, τον κ. Αριστομένη Χατζήπαπα (Εικαστικός καλλιτέχνης, Εκπαιδευτικός, Ερευνητής).

Ο κ. Χατζήπαπας παρουσίασε στους σπουδαστές το πρωτοποριακό, εικαστικό event «Η Κυρία των Τιμών και η Μεγάλη Γιορτή», ως υπεύθυνος του έργου και κύριος εμπνευστής του, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και την υποστήριξη του InArts. Ακολούθησε συζήτηση επάνω στα ερωτήματα που θέτει η ίδια η εικαστική πρόταση για μία νέα διάσταση στη σχεδίαση χαρακτήρων, για την εικαστικότητα του καρναβαλιού στην πόλη μας, για την πολιτισμική μας ταυτότητα κ.ά.

Οι καταρτιζόμενοι/ες συμμετείχαν στη συζήτηση με πλούσιες προτάσεις και μεγάλη πρόθεση συνεργασίας με το event καθώς η ομάδα μάθησης αποτελείται από άτομα ευαισθητοποιημένα ως προς την ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη μας.

Το ΔΠΙΕΚ Πάτρας ευχαριστεί θερμά τον κ. Χατζήπαπα για την παρουσίασή του και την άψογη συνεργασία.

ΔΠΙΕΚ ΔΠΙΕΚ