Η Άνοιξη είναι εδώ: Πότε θα ξεπεράσει ο υδράργυρος του 20 βαθμούς στην Πάτρα

Μέχρι τη Δευτέρα προβλέπεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά το σαββατοκύριακο θα δυναμώσουν οι άνεμοι

άνοιξη

Η Άνοιξη φαίνεται πως έκανε την εμφάνισή της αυτές τις ημέρες και ήρθε για να μείνει, διώχνοντας το χειμωνιάτικο σκηνικό των τελευταίων εβδομάδων. Από την αρχή της εβδομάδας ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος μας είχε προϊδεάσει μέσω του pelop.gr τι καιρό θα έχουμε αυτές τις ημέρες, με άνοδο της θερμοκρασίας και πτώση της έντασης των ανέμων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Για το σαββατοκύριακο, ο κ. Θεοδοσόπουλος είχε πει ότι θα ενισχυθούν ξανά οι αέρηδες και θα φτάσουν τα 3-4 μποφόρ που θα παραμείνουν έως το τέλος Μαρτίου, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τις επόμενες δύο ημέρες και τη Δευτέρα θα φτάσει στους 21 βαθμούς.

Από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Θεοδοσόπουλου θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει ακόμα και στους 25 βαθμούς την τελευταία και την πρώτη ημέρα του Απριλίου. Ενώ επιπλέον θα ανέβουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες από τα μέσα της εβδομάδος και προβλέπεται ότι από την Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι πάνω από 10 βαθμούς.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οσον αφορά τα φυσικά φαινόμενα, είχε προβλέψει αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και συννεφιά εντός το επόμενου διημέρου. «Το Σάββατο το βράδυ με την Κυριακή θα έχουμε αυξημένη συννεφιά χωρίς φαινόμενα ωστόσο. Φαίνεται πως με την άνοδο της θερμοκρασίας και την επόμενη εβδομάδα δεν θα λείψουν μερικές συννεφιές» επισημαίνει ο κ. Θεοδοσόπουλος.

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Στα ορεινά του νομού, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, ωστόσο όπως είχε πει ο κ. Θεοδοσόπουλος: «Μέχρι και τη Δευτέρα θα κυμαίνεται από 5 έως 13-14 βαθμούς στα Καλάβρυτα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες του μήνα μέχρι και την 1η Απριλίου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο έως 18 βαθμούς».

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικές τιμές και λίγο πιο πάνω, ωστόσο τον Μάιο θα επηρεαστεί η νότια Ευρώπη με υψηλότερες θερμοκρασίες από τις φυσιολογικές τιμές και σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του Ν. Θεοδοσόπουλου: «τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι Ιούνιος και Ιούλιος θα έχουν κύματα καύσωνα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες».