Πάτρα – Κορονοϊός: Γεμίζουν πάλι τα νοσοκομεία, ανησυχούν οι Αρχές

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν χθες ήταν 16.234.

Πάτρα

Κατά δεκάδες προσέρχονται τα τελευταία 24ωρα οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας. Οι Κλινικές Κορονοϊού και οι ΜΕΘ αρχίζουν να γεμίζουν σταδιακά.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την προχθεσινή εφημερία του «Αγίου Ανδρέα» από τα περίπου 100 περιστατικά βεβαιωμένα και ύποπτα εισήχθησαν για νοσηλεία τα 17.

Χθες στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν συνολικά 58 άτομα στις Κλινικές Κορονοϊού και εννέα διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 55 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, πέντε παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, με χθεσινές του δηλώσεις έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Υπάρχουν αρκετά κρούσματα της ”Ομικρον 2” στην ανοικτή κοινότητα που είναι ακόμα πιο μεταδοτική. Τα νούμερα δείχνουν ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και οι κλίνες στα νοσοκομεία μας αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι. Οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Η κατάσταση είναι ανησυχητική».

ΝΕΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν χθες ήταν 16.234. Από αυτά τα 335 ήταν στην Αχαΐα, τα 324 στην Αιτωλοακαρνανία και τα 153 στην Ηλεία.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 35. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (63,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 90,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 214 (61,85%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (38,15%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.