Τάκης Σωτηρόπουλος: Ο «καπετάνιος» ταξίδεψε – Σήμερα η κηδεία του

Η Πάτρα αποχαιρετά έναν σπουδαίο συμπολίτη, τον Τάκη Σωτηρόπουλο, που διέγραψε μια πλούσια επαγγελματική διαδρομή.

 

Τάκης

Ενας Πατρινός που στο πρόσωπό του συμπυκνώνονταν πολλές αστραφτερές ιδιότητες έλυσε την άγκυρα προς το τελευταίο ταξίδι.

Κηδεύεται στις 12 το μεσημέρι από το Α’ Κοιμητήριο ο Τάκης Σωτηρόπουλος, εμβληματικό μέλος της σφριγηλής τάξης των ναυτικών πρακτόρων στην Πάτρα. Ο άνθρωπος που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε με θέα προς τους ορίζοντες της Αδριατικής, καθώς το πρακτορείο του, πάντα στην οδό Αθηνών, απογειώθηκε με την έκρηξη των θαλασσίων μεταφορών προς Ιταλία.

Ο Τάκης Σωτηρόπουλος, με τον αείμνηστο, επίσης αξεπέραστο συνέταιρό του Τάκη Φιλόπουλο, πρωταγωνίστησαν στις χρυσές εποχές των ΜΙΝΟΑΝ LINES και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κρατώντας την πρακτόρευση της εταιρείας μέχρι το 2005, συνεπικουρούμενος από τις κόρες του Ευαγγελία και Μαίρη και τον γαμπρό του και σύζυγο της πρώτης Γιάννη Ζωχιό. Η οικογένεια συνεχίζει την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο.

Ο Τάκης Σωτηρόπουλος υπήρξε άνθρωπος σπινθηροβόλος, πνευματώδης και ανήσυχος. Εκτιμούσε -και αναζητούσε- το χιούμορ. Διακρινόταν για την ιδιαίτερη αισθητική του αλλά και ένα επαγγελματικό και ατομικό ήθος που παρέπεμπε στα χρόνια της αριστοκρατικής εποχής της πόλης.
Συστηματικός αναγνώστης της «Π» και του Τύπου, έφυγε από τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, αφήνοντας στο κομοδίνο του εφημερίδες που τον συντρόφευαν μέχρι το τέλος.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών, στο θλιβερό άκουσμα του θανάτου του Τάκη Σωτηρόπουλου συνεδρίασε εκτάκτως και τιμώντας τη μνήμη του εξέδωσε ψήφισμα.
Τονίζει ότι ο Τάκης Σωτηρόπουλος προσέφερε ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον Σύλλογο, με το επαγγελματικό ήθος και την αξιοπρέπεια που τον διέκριναν να αναγνωρίζεται από όλους τους συναδέλφους. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών, ενώ κατείχε τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου προέδρου.