Πάτρα: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον εμπρησμό του περιπολικού

Εντολή για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», με αφορμή την προ ημερών απόπειρα εμπρησμού περιπολικού της ΕΛΑΣ, στην Ανω πόλη στην Πάτρα.

Η ΕΔΕ διετάχθη, προκειμένου να διαπιστωθούν αφενός οι συνθήκες του συμβάντος και αφετέρου, εάν προκύπτουν τυχόν κενά από την πλευρά των ενστόλων -μέλη του πληρώματος- στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και στη λήψη μέτρων, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχουν συλλεχθεί στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

«ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ»
Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μετέφεραν στην «Π», ότι ο τρόπος που έδρασαν τα τρία άτομα παραπέμπουν σε «ερασιτέχνες», καθώς οι κινήσεις τους υποδηλώνουν, ότι δεν γνώριζαν πως και τι έπρεπε να κάνουν προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το κάψιμο του περιπολικού.

Πληροφορίες θέλουν να πρόκειται για «νέα» μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία όπως επισημαίνεται στην «Π», το εγχείρημά τους να εντάσσεται στα πρώτα τους βήματα στην ένοπλη πάλη.

ΧΡΟΝΙΚΟ
Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της 2ας Φεβρουαρίου, τρία άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αποπειράθηκαν με εύφλεκτο υλικό να πυρπολήσουν το υπηρεσιακό όχημα -του Γ΄Αστυνομκού Τμήματος- το οποίο ήταν σταθμευμένο πλησίον του κτιρίου του παλαιού δημοτικού Νοσοκομείο Πατρών.

Το πλήρωμα είχε μεταβεί στην περιοχή για την μεταφορά ψυχιατρικού περιστατικού σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος κοντά στο ρεζερβουάρ του περιπολικού, προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

ΕΥΘΥΝΗ
Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβαν αναρχικοί μέσω ανακοίνωσης που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο περιεχόμενο της μεταξύ άλλων, έκαναν αναφορά αλληλεγγύης στον τρομοκράτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
papagian@pelop.gr