Πάτρα: Θάνατοι στον Μόλο – Η τραγική ειρωνεία της δίκης για τα 3 παιδιά και της απαγόρευσης στάθμευσης

Στο Εφετείο ο πνιγμός των τριών φοιτητών στο μόλο Αγ. Νικολάου, την ημέρα που ο δήμος βάζει μπλόκο στα αυτοκίνητα.

Πάτρα Η Ρεγγίνα Ζαπάντη, ο Ανδρέας Αλέξης και η Γεωργιάνα Μουραφέτη

Από αύριο, ο μόλος Αγίου Νικολάου κλείνει οριστικά για τα αυτοκίνητα. Ο Δήμος Πατρέων όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, προχωρά στην τοποθέτηση εμποδίων αποκλείοντας το χώρο, με στόχο να πάψει αυτός να γίνεται, αυθαίρετα, ένα ανοικτό πάρκινγκ αντί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πεζούς.

Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που γίνεται αυτό, πολύ πιο σοβαρός από το δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα ενός μόλου, που έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα.

Είναι η ασφάλεια και αποτροπή κάποιου μοιραίου δυστυχήματος, όπως αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, όταν τρεις φοιτητές, η Ρεγγίνα Ζαπάντη, ο Ανδρέας Αλέξης και η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα, πνίγηκαν παγιδευμένοι σε ένα αυτοκίνητο.

Οι τρεις νέοι, επέβαιναν στο Hundai Atos μαζί με ακόμα τρεις φίλους τους, εκείνο το μοιραίο πρωϊνό, όταν λόγω κακού χειρισμού, κατέληξε στη θάλασσα στο μόλο Αγίου Νικολάου και πέθαναν αβοήθητοι.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου και δύο ακόμα παιδιά, είχαν καταφέρει να βγουν σώοι από το όχημα. Πρωτόδικα, ο οδηγός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών με αναστολή μέχρι το Εφετείο, το οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες, αλλά τελικά αναβλήθηκε. Κατηγορείται εκ νέου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

ΤΕΛΟΣ Ο ΜΟΛΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από την Δευτέρα 4 Απριλίου, ο Δήμος τοποθετεί ειδοποιητήρια στα ΙΧ αυτοκίνητα που οι κάτοχοί τους, τα έχουν παρκάρει για μεγάλο διάστημα το μόλο, γιατί την Πέμπτη θα αποκλειστούν, αν δεν τα έχουν απομακρύνει από εκεί.

Ο Δήμος σχεδιάζει να αντικαταστήσει, στο μέλλον, τα στοιχεία που θα αποκλείσουν την πρόσβαση των ΙΧ στο μόλο με άλλες, πιο καλαίσθητες κατασκευές.

Ο Δήμος, για πολλοστή φορά, υπενθυμίζει στους κατόχους των ΙΧ, ότι διαθέτει δωρεάν τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους για πάρκιν αυτοκινήτων, στο πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Αγιο Διονύσιο (χωρητικότητας άνω των 300 θέσεων), τέρμα Παπαφλέσσα (Πάρκινγκ Καλεντζώτη) και στο Νότιο Πάρκο. Οι δύο τελευταίοι χώροι μπορούν να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες οχήματα και μάλιστα, διατίθεται και λεωφορείο που μεταφέρει, δωρεάν, οδηγούς και επιβάτες, από και προς το κέντρο της πόλης.