Γιατί η Εισαγγελία Αθηνών δεν ήθελε ν’ αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Εισαγγελία Αθηνών ανέλαβε την υπόθεση επειδή οι θάνατοι των δύο από τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, είχαν καταγραφεία σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Γιατί η Εισαγγελία Αθηνών δεν ήθελε ν' αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ως «καυτή πατάτα» αντιμετώπιζε την υπόθεση με την Ρούλα Πισπιρίγκου η Εισαγγελία Αθηνών και έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει η υπόθεση στην Εισαγγελία της Πάτρας. Και φυσικά η Αθήνα δεν την πήρε γιατί οι εισαγγελείς της Πάτρας υστερούν (ίσα – ίσα θα λέγαμε), αλλά επειδή οι θάνατοι των δύο από τα τρία παιδιά είχαν σημειωθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, ενώ η Εισαγγελία Πατρών είχε διαβιβάσει τον φάκελο στο Ανθρωποκτονιών Αττικής ως εμπειρότερο και πιο εξειδικευμένο Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σκεφτόταν να αρρωστήσει το παιδί για να γυρίσει ο Μάνος» – Αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Π»

Εισαγγελέας από την Αθήνα έφθασε στο σημείο να λέει…. «να την κρατήσει η Πάτρα». Κι αυτό γιατί οι ευθύνες είναι πάρα πολλές σε κάθε περίπτωση. Και σίγουρα, είτε η Πισπιρίγκου κηρυχθεί ένοχη είτε αθώα, θα αναζητηθούν ευθύνες σε πολλούς. Σε ιατροδικαστές, διωκτικές αρχές κ.λπ.

Πάτρα – Θάνατος παιδιών: Ο Μάνος Δασκαλάκης ανοίγει τα χαρτιά του μετά τη σύλληψη Πισπιρίγκου – ΒΙΝΤΕΟ

Η εκταφή της Τζωρτζίνας

Kαι ενώ μέχρι πριν μερικές ημέρες συζητούσαν για δύο εκταφές σορών, που έχουν σχέση με την «υπόθεση Πισπιρίγκου», φαίνεται πως προς το παρόν τουλάχιστον δεν συζητείται καμία. Η Εισαγγελία Πατρών δεν έχει εκδώσει εντολή εκταφής, ούτε για την Τζωρτζίνα προκειμένου να βρεθεί το περιβόητο «τάμπλετ» μέσα από το οποίο ενδεχομένως προέκυπταν κάποια στοιχεία για την υπόθεση. Προφανώς η Εισαγγελία κρίνει πως ακόμη δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Καταθέτει σήμερα ο Ανδρέας Ηλιάδης – Ο πρώτος που απευθύνθηκε στις Αρχές

Τρεις ώρες κατέθετε ο Μάνος

Τρεις ώρες κατέθετε στη 18η ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης για τον θάνατο της κόρης του Τζωρτζίνας που αποδίδεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με θύτη την Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα του 9χρονου κοριτσιού. Ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έφτασε στο κτίριο της Ευελπίδων περίπου στις 12 το μεσημέρι, φορώντας τα ίδια μαύρα ρούχα που φορούσε και την Τρίτη, όντας ανέκφραστος όπως και στην προχθεσινή παρουσία του. Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και περίπου στις 15:20 το μεσημέρι της Πέμπτης αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Πάτρα: Τι θα κρίνει το ενδεχόμενο εκταφής της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ανοίγει χθες ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων από τη 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που ερευνά τον θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας, ο οποίος αποδίδεται -με την άσκηση ποινικής δίωξης- στην μητέρα του παιδιού, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην Αθήνα ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης. Η κατάθεσή του θεωρείται πολύ σημαντική καθώς ήταν ο γιατρός που μαζί με την ομάδα του είχαν «θωρακίσει» την Τζωρτζίνα μετά την περιπέτειά της στο Καραμανδάνειο.

Νέα συνέντευξη Μάνου

Ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, αμέσως μετά τα γραφεία της ανακρίτριας όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, μετέβη συνοδεία αστυνομικών στο γραφείο της Αγγελικής Νικολούλη στο MEGA. Ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξή του υποστήριξε πως από τη στιγμή που είδε τα στοιχεία, πείστηκε 100% ότι η σύζυγός του σκότωσε την Τζωρτζίνα. Θα πρέπει να τονιστεί πως ο Δασκαλάκης είναι από προχθές απομονωμένος. Μένει στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στην Αθήνα και δεν μιλά ούτε στους φίλους του στην Πάτρα. Μελετά τη δικογραφία και έχει επικοινωνία μόνο με τους δικηγόρους του. Επιπλέον έχει επιλέξει να μην παρακολουθεί καθόλου τα social media.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ