Πάτρα: Ο Κώστας Πελετίδης στην εκδήλωση «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» ΦΩΤΟ

Ο Δήμαρχος, Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό», το οποίο διεξάγεται από σήμερα, στο γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Πελετίδης

Ο Δήμαρχος, Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απηύθυνε χαιρετισμό, στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό», το οποίο διεξάγεται από σήμερα, στο γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Πελετίδης

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, ανέφερε τα εξής:

«Πριν προχωρήσουμε στις πολιτικές μας εκτιμήσεις για την αθλητική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης, θα ήθελα να θέσω δύο ζητήματα -βασικά κατά τη γνώμη μας-, γιατί η όποια ανταλλαγή απόψεων, θέσεων, αιτημάτων, πρέπει να γίνει πάνω σε κάποια βάση.

Γιατί δεν έχουμε μέχρι σήμερα αυτά που θα μπορούσαμε και πρέπει να έχουμε; Γιατί φτάσαμε στο 2022 και συζητούμε ακόμα για τον αθλητισμό και για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη.

Συζητούμε για τον αθλητισμό, άρα για τη νεολαία μας και τις δυνατότητες που έχει.

Πελετίδης

Από την πλευρά μας, βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, της επιστήμης και της τεχνικής. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα ικανοποίησης πολύ περισσότερων αναγκών απ’ ότι παλαιότερα. Στην πράξη, όμως, αυτό δε συμβαίνει, γιατί κυριαρχούν κοινωνικοοικονομικά οι κάτοχοι του πλούτου, που για το δικό τους όφελος, οδηγούν την κοινωνία στην οπισθοδρόμηση και στην παρακμή.

Πελετίδης

Τις επιπτώσεις της κατάστασης αυτής, ζούμε σήμερα παγκοσμίως, φθάνοντας στην καταστροφή, στον πόλεμο.

Έτσι, οι νέοι μας και συνολικά ο λαός μας, δεν έχει πρόσβαση στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, αλλά και στον αθλητισμό.