Σούπερ εκκίνηση στο χώμα για τον Τσιτσιπά, 2-0 τον Φονίνι

Ο Νο3 του ταμπλό, κέρδισε 37/55 πόντους πίσω από το σερβίς του ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στις break point ευκαιρίες που δημιούργησε (5/7), για να φτάσει στην ελεγχόμενη νίκη με εντυπωσιακό σερί κερδισμένων πόντων

τσιτσιπά

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) στην πρεμιέρα του στη φετινή χωμάτινη σεζόν και με εντυπωσιακή straight sets νίκη 2-0 σετ (6-3, 6-0) επί του πρωταθλητή στο Monte Carlo Masters 2019, Φάμπιο Φονίνι (Νο32), ξεκίνησε ιδανικά την πορεία του προς την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στη διοργάνωση.

Ο 23χρονος Έλληνας ήταν συγκεντρωμένος και ψύχραιμος, δεν ξέφυγε από το πλάνο του, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερα νεύρα έβαζε στο παιχνίδι και μετά από μόλις 71 λεπτά αγώνα, έφυγε θριαμβευτής από το court.

Κερδίζοντας τα εννέα τελευταία games του αγώνα, ο Τσιτσιπάς μετέτρεψε το 3-3 του 1ου set σε 6-3, 6-0 υπέρ του και ως “σίφουνας” προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Λορέντζο Σονέγκο και Λάσλο Τζέρε.

Ο Νο3 του ταμπλό, κέρδισε 37/55 πόντους πίσω από το σερβίς του ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στις break point ευκαιρίες που δημιούργησε (5/7), για να φτάσει στην ελεγχόμενη νίκη με εντυπωσιακό σερί κερδισμένων πόντων.

Ο Φονίνι έπαιζε σαν να ήθελε να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν συντομότερα, με τον Έλληνα τενίστα να το καταλαβαίνει, να παίζει τόσο-όσο και να κατακτά την πρόκριση πολύ άνετα, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ.

Μόλις 38 από τους 100 πόντους που παίχτηκαν, έχασε ο Τσιτσιπάς από τον Νο32 τενίστα στον κόσμο και με την 4η νίκη σε βάρος του Ιταλού, σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο 23χρονος Έλληνας έκανε το πρώτο από τα πέντε βήματα που απαιτούνται να κάνει, αν θέλει να υπερασπιστή τον τίτλο που έκανε δικό του πέρυσι στο Μονακό.