Αιγιάλεια: Θα σταματήσουν οι… εκδρομές για εμβόλια

Τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επέλεξε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Αγγελος Τσιγκρής για να καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, αναφορικά με την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων της Αιγιάλειας, μετά από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Π» και την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, στα οποία θιγόταν το ζήτημα, ότι δηλαδή, εκτός του Νοσοκομείου δεν έχουν λειτουργήσει τα άλλα τέσσερα που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και στο ΚΥ Ακράτας δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες ενέργειες λειτουργίας τους, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός του εμβολιασμού ατόμων (ηλικίας 60 – 64 ετών) να γίνεται μόνο σε Ανω Πόλη Πατρών, Χαλανδρίτσα, Ναύπακτο και Ξυλόκαστρο, με χιλιομετρική απόσταση μεγαλύτερη και από 100 χιλιόμετρα!
Για το εξαιρετικά δύσκολο -ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους- ταξίδι προκειμένου να υποβληθούν σε αυτή την ταλαιπωρία ώστε να εμβολιαστούν και ο βουλευτής ΝΔ Ιάσων Φωτήλας είχε επαφή με τον αν. υπουργό Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνη και τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γ. Θεμιστοκλέους, όπου ζήτησε να αποκατασταθεί άμεσα η δυσλειτουργία, για να λάβει διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν σύντομα ενέργειες ώστε το ζήτημα να λυθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες.