Αίγιο: Δημοτικά Τέλη: Διπλή θηλιά για τον δήμαρχο από μέσα και από απέναντι!

«Μάχη» με τον εαυτό του αλλά και τους αντιπάλους του δίνει ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, που υποχρεώθηκε μεν την Δευτέρα σε αναβολή της απόφασης για τα δημοτικά τέλη του 2021 -λόγω εσκεμμένης μη απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο από τις μη προσερχόμενες σ’ αυτό τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης- νωρίτερα όμως φαίνεται να είχε εξαναγκασθεί σε εσωτερική αναδίπλωση.
Οπως αποκαλύπτεται, μέσα από συνομιλίες που είχε η «Π» με μέλη της δημοτικής του αρχής, η αρχική του απόφαση για ξαφνική αύξηση των τελών κατά 10% και αιτιολογικό το επιπρόσθετο ετήσιο έξοδο των 580.000 για μεταφορά σκουπιδιών, δεν έτυχε της στήριξης πολλών δημοτικών του συμβούλων, που αντέδρασαν και μίλησαν (εντός της ομάδας) για τον κίνδυνο να φανούν «ανάλγητοι και απροσάρμοστοι στα δεδομένα της κρίσης». Είχε άλλωστε προηγηθεί η ειλικρινής τοποθέτηση στο ΔΣ του αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Καλαμίδα ότι «η πραγματικότητα οδηγεί σε αναγκαία αύξηση».
Ωστόσο ο κ. Καλογερόπουλος, θέλοντας να προσπεράσει την εσωτερική «γκρίνια» για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, επιχείρησε και χθες να ρίξει όλο το φταίξιμο για την αναβολή ψήφισης των τελών στην απούσα «ενιαία» αντιπολίτευση (Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλου), μιλώντας για «αδυσώπητη προώθηση φιλοδοξιών και εντυπώσεων, που δυσχεραίνει την πρόοδο του Δήμου», με ακμαία ωστόσο την πολιτική του πεποίθηση ότι θα προχωρήσει το έργο του και θα τα καταφέρει παρά τα εμπόδια. «Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, λες και δεν μιλάμε Ελληνικά. Η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται την αριθμητική της υπεροχή και παίζει κρυφτούλι με τους δημότες, κάνοντας ανεύθυνα πλάνα» δήλωσε.
Στην διαφαινόμενη νέα πρόταση του δημάρχου για μηδενικές αυξήσεις αντί αυξήσεων, ήρθε όμως χθες η δημοσιοποίηση της αντιπρότασης των «3», για μικρή μείωση στα τέλη, με τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας Χρήστο Γούτο να μιλά για εμπεριστατωμένη εισήγηση παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου.
Η επίθεση της αντιπολίτευσης ήταν τριπλά ολομέτωπη και στοχευμένη στο πρόσωπο του δημάρχου Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλου και στην επίσημη εισήγησή του – μετά την αναβληθείσα συνεδρίαση του ΔΣ – για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10%.
> Ο Χρήτος Γούτος του συνέστησε του «το μίνιμουμ της σοβαρότητας», μιλώντας για «σοβαρότατο λάθος από μία αδιάβαστη και απροετοίμαστη δημοτική αρχή, που πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν έχει να κάνει με τους δημότες».
> Η Βασιλική Ψυχράμη με τη φράση «στο ίδιο έργο θεατές» μίλησε για «προχειρότητα και πολιτικό οπορτουνισμό» σε εποχή πανδημίας και δραματικής μείωσης εισοδημάτων, που αντί ο δήμαρχος να απολογηθεί τους εγκαλεί με έπαρση εξουσίας χωρίς προηγούμενο. «Η απλή αναλογική βεβηλώθηκε από αριβίστες της πολιτικής. Κρίμα…» σημείωσε.
> Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος βρήκε «υβριστική» την ανακοίνωσ της κ. Ψυχράμη και «απρεπείς» τους χαρακτηρισμούς της ως «δείγμα ανυπαρξίας σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων» που δυστυχώς την χαρακτηρίζουν, εκφράζοντας λύπη γιατί δυναμιτίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
> Ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος τον κατηγόρησε για αυξήσεις σε εποχή που δημότες, αγρότες και μικροεπαγγελματίες περνούν δύσκολες στιγμές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. «Πρόκειται για ακατανόητα και με άγνωστες σκοπιμότητες πράγματα» υπογράμμισε.
> Η διοίκηση του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας με επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο αντιτίθεται στην πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών την στιγμή που οι επιχειρήσεις λιμοκτονούν. «Μόνο ως κακόγουστο αστείο την αντιλαμβανόμαστε. Η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα και δείχνει ιδιαίτερα αναστατωμένη. Υπ’ αυτές τις συνθήκες ο Δήμος μόνο ζημιωμένος θα είναι, καθώς οι βαριά πληττόμενοι επιχειρηματίες δύσκολα, αν όχι ακατόρθωτα, θα αντεπεξέλθουν στο επιπρόσθετο οικονομικό βάρος. Ούτε καν για αστείο» σημειώνεται.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΙΥΛΟΥ