Πέρασαν έξι χρόνια από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας

Για πρώτη φορά Λύκειο της Πάτρας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν το έχει ξεχάσει

από

Πριν από έξι χρόνια το 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας, έφερε για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης μας την πρωτιά στο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Το  σχολείο της πόλης μας επικράτησε με σκορ 3-0 του Λυκείου Ιεράπετρας Κρήτης στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας.

Ο Ηλίας Μαντάς στο 4΄ με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0). Στην συνέχεια οι Πατρινοί μαθητές δεν επαναπαυτήκαν, δεν κλείστηκαν πίσω και με επιθετικές διαθέσεις κατάφεραν στο 30΄ με τον Ελευθέριο Μπαρλά με διαγώνιο σουτ πάλι μέσα από την περιοχή να κάνουν το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο β΄ ημίχρονο σε παιχνίδι πραγματικό θρίλερ  οι μαθητές του Λυκείου Ιεράπετρας σφυροκοπούσαν για 20΄ λεπτά την εστία του 7ου ΕΠΑΛ και κατάφεραν νωρίς στις αρχές του β’ ημιχρόνου να κερδίσουν πέναλτι στο 43΄ αλλά αστόχησαν σουτάροντας άουτ. Δεν σταμάτησαν εκεί με πολλά σουτ έξω και μέσα από την περιοχή προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση εις βάρος τους και στο 80΄ κέρδισαν και πάλι πέναλτι,  αλλά ο τερματοφύλακας  Διονύσιος  Βεντουρής για άλλη μια φορά απέκρουσε το πέναλτι κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Τέλος στο 83΄ σε αντεπίθεση και με πλασέ μέσα από  την μικρή περιοχή ο Νικόλαος Κόλιας έγραψε το 3-0 και κλείδωσε την νίκη και ταυτόχρονα και το σχολικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδος περιόδου 2015-16.

Η σύνθεση του 7oυ ΕΠΑΛ ήταν: (Άγγελος Ροζής κόουτς): Διονύσιος  Βεντουρής (85΄ Γεώργιος Κωστογιαννόπουλος), Αλέξανδρος  Αθανασακόπουλος (80΄ Ανδρέας Τζαβάρας), Θεόδωρος  Μυλωνάς, Δημήτριος  Γιάννης, Ηλίας Μαντάς, Νικόλαος Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτης Μολφέτας, Νικόλαος  Κόλιας, Ηλίας Μητρόπουλος, Ελευθέριος Μπαρλάς,  Κωνσταντίνος  Μπαλτίκας ( 86΄ Παρασκευάς Κονταρής).

Η δ/ντρια του σχολείου ήταν η κα. Αντωνία Κουτρουμάνη και η γυμνάστρια του σχολείου η κα. Βασιλική Βουκελάτου που ήταν απούσες από τον τελικό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του σχολείου στην Ιταλία με το πρόγραμμα λαβύρινθος.

Η αρχηγός της αποστολής και υπεύθυνη του γραφείου φυσ. αγωγής Ν. Αχαΐας ήταν η κα. Γεωργία Μητρογιάννη.

Ενα μήνα μετά, ο μαθητής και παίκτης του 7ου ΕΠΑΛ, Γιώργος Νταγιούκλας έδινε την δική του μάχη μετά από τροχαίο, αλλά δεν κατάφερε να μείνει στην ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το σχολείο και ολόκληρη την αθλητική Αχαΐα. Ακόμα και σήμερα, το 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας κατεβαίνει στους αγώνες έχοντας στην φανέλα τους το όνομα ΝΤΑΓΙΟΥ.