Μητσοτάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία επιτροπής ενέργειας των ΗΠΑ στο Μαξίμου

Στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή ενέργειας των ΗΠΑ, η ενεργειακή κρίση και τα «εργαλεία» αντιμετώπισης της.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία επιτροπής ενέργειας των ΗΠΑ στο Μαξίμου

Με αντιπροσωπεία της επιτροπής ενέργειας και εμπορίου της βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία και του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης η ενεργειακή κρίση και τα «εργαλεία» που υπάρχουν για τη στροφή σε εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας στο δρόμο προς την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και η εκτόξευση στις τιμές ενέργειας που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση έκρηξης στις τιμές του φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και η χώρα μας κάνει προσπάθεια να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα έτσι ώστε να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ