Πάτρα: Έρχονται κυκλοφοριακές αλλαγές στην Ανθούπολη

Σημαντικές αλλαγές προωθούνται για την περιοχή της Ανθούπολης. Οδοί μονοδρομούνται και απαγορεύσεις στάθμευσης για πιο οργανωμένη κυκλοφορία οχημάτων

Ανθούπολη Στην οδό Βόλου θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων

Σημαντικές αλλαγές εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας η επιτροπή ποιότητας ζωής για ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης σε οδούς της Ανθούπολης. Οι εν λόγω ρυθμίσεις εγκρίθηκαν μετά από πρόταση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανθουπόλεως Πατρών, τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας Πατρών και της κοινότητας Αρκτικού Τομέα. Στόχος των ρυθμίσεων είναι η καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών, η ασφαλής διέλευση πεζών και οχημάτων, αλλά και η αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, φαινομένων συμφόρησης.

Με βάση την απόφαση που πάρθηκε, αλλαγές θα έχουμε μόλις εγκριθεί η πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο στις οδούς:
Αλεξανδρουπόλεως: Από την οδό Πανεπιστημίου έως την οδό Γρεβενών καθορίζεται ως μονόδρομος με κατεύθυνση κίνησης οχημάτων από την Πανεπιστημίου προς την οδό Γρεβενών (άνοδος). Κατάργηση του φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή της με την Πανεπιστημίου. Επιπλέον, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων επί της βόρειας πλευράς και τέλος η προτεραιότητα κίνησης των οχημάτων στη συμβολή με την οδό Φερών θα τροποποιηθεί, έτσι ώστε η οδός Αλεξανδρουπόλεως να έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Φερών.

Ανθουπόλεως: Από την οδό Γρεβενών έως την οδό Πανεπιστημίου καθορίζεται ως μονόδρομου, με κατεύθυνση κίνησης οχημάτων από την οδό Γρεβενών προς την οδό Βόλου (κάθοδος). Η στάθμευση οχημάτων θα επιτρέπεται εκατέρωθεν στο τμήμα της μεταξύ των οδών Γρεβενών – Φερών και Λαρίσης – Βόλου. Θα απαγορεύεται επί της νότιας πλευράς της στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φερών και Λαρίσης. Ενώ θεσπίζεται όριο ταχύτητας τα 20χλμ/ώρα στο ύψος της πλατείας Ανθούπολης.

Βόλου: Από την οδό Ανθουπόλεως έως την οδό Πανεπιστημίου θα απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανθουπόλεως και Ηγουμενίτσης.

Πολυγύρου: Γίνεται μονόδρομος με κατεύθυνση κυκλοφορίας οχημάτων από την οδό Λαρίσης προς την οδό Βόλου. Θα εξακολουθεί να ισχύει η εκ περιτροπής, ανά μήνα, στάθμευση οχημάτων.

Δράμας: Γίνεται μονόδρομος με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Αλεξανδρουπόλεως προς την οδό Ανθουπόλεως. Η στάθμευση των οχημάτων θα εξακολουθεί να απαγορεύεται επί της δυτικής πλευράς της.

Χαλκίδος: Γίνεται μονόδρομος με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Αλεξανδρουπόλεως προς την οδό Ανθουπόλεως. Η εκ περιτροπής, ανά μήνα, στάθμευση οχημάτων επί της ανωτέρω οδού θα εξακολουθεί να ισχύει.