Πάτρα: Επιστήμονας στην «κοκαΐνη»… με συνθετικά ναρκωτικά – «Κούριερ» η ΕΛΑΣ

Ο 37χρονος ήταν απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

κοκαΐνη

Σε επιστήμη είχε αναγάγει την παρασκευή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών 37χρονος Πατρινός, με ειδικές γνώσεις χημείας. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ήταν απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ήταν γνωστός στην «αγορά» με το προσωνύμιο «χημικός» (!). Χρησιμοποιούσε πρώτες ύλες – συνθετικά οπιοειδών-, που εισήγαγε από την Ολλανδία και παρασκεύαζε ναρκωτική ουσία που μοιάζει με την κοκαΐνη. Τη διέθετε προς πώληση έναντι αδράς αμοιβής (από 50 έως 80 ευρώ τη δόση) έχοντας καταφέρει με τις προσμίξεις το «γρήγορο», όπως αποκαλείται στη γλώσσα των χρηστών να έχει μεγάλη διάρκεια επίδρασης, έναντι της κοκαΐνης.

ΣΥΛΛΗΨΗ

Τέλος στη δράση του, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας τη Μ. Τετάρτη. Η σύλληψη του ακολούθησε των συλλήψεων δυο αδελφών χρηστών που παρέλαβαν για λογαριασμό του «δέμα» από το εξωτερικό. Κατά πληροφορίες της «Π», αστυνομικοί φέρεται να προσποιήθηκαν τους κούριερ. Στον κήπο του σπιτιού του 37χρονου βρέθηκαν θαμμένες τουλάχιστον 20 νάιλον σακούλες με 1.700 γρ. ναρκωτικών ουσιών, όμοιες με εκείνες, που περιείχε το «πακέτο» από την Ολλανδία. Κατά την αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, συνολικά 2,451 γρ ναρκωτικές ουσίες – εστάλησαν για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους – 85γρ ηρωίνης και 9.500 ευρώ. Το κέρδος από την πώληση του συνθετικού ναρκωτικού ανέρχεται περίπου στις 124.000 ευρώ.

ΓΝΩΣΤΗΣ

Εκτός από τις χημικές ενώσεις, ο 37χρονος άνεργος, γόνος οικογένειας με οικονομική άνεση, φέρεται πως ήταν άριστος γνώστης των ουσιών που υπόκεινται στο νόμο περί ναρκωτικών. Κατά πληροφορίες της «Π», στο πλαίσιο της λήψης προσωπικών μέτρων ασφάλειας, ενημερωνόταν τακτικά για το περιεχόμενο της λίστας του ευρωπαϊκού καταλόγου.

Χθες, ο «χημικός» και οι δυο συνεργοί του με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών, μετά την απολογία τους και εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Γενικού Χημείου του Κράτους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.