Μαρκ Μαζάουερ και Ερση Σωτηροπούλου συνομιλούν διαδικτυακά με θέμα «Ιστορίες και Αρχεία»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ καθώς και η Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ χορηγούν από κοινού τη διαδικτυακή εκδήλωση «Ιστορίες και Αρχεία: Μία συνομιλία ανάμεσα στον Μαρκ Μαζάουερ και την Ερση Σωτηροπούλου» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 19.30-20.30 (ώρα Ελλάδος).

Αναζητώντας τα όρια ανάμεσα στην ιστοριογραφία και τη μυθοπλασία, ο Μαρκ Μαζάουερ, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε το σημαντικό έργο «Η Ελληνική Επανάσταση» και η Ερση Σωτηροπούλου, βραβευμένη με το Prix Méditerranée 2017 για το βιβλίο της «Τι μένει από τη Νύχτα», θα μοιραστούν την εμπειρία τους από την προσπάθειά τους να συνδυάζουν την ιστορία με τη λογοτεχνία, δουλεύοντας πάνω στα αρχεία και τα ίχνη του παρελθόντος.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Θα συντονίσει ο βοηθός διευθυντή στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και λέκτορας Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard Νικόλας Πρεβελάκης.

Για να παρακολουθήσετε τη συνομιλία μπορείτε να εγγραφείτε:

https://ces.fas.harvard.edu/events/2022/04/stories-and-archives-a-conversation-between-ersi-sotiropoulos-and-mark-mazower