Δήμος Πατρέων: Αναστολή λειτουργίας σχολείων και λιανεμπορίου – Τα νέα μέτρα

Σκληρό lockdown επιβάλλεται από το πρωί του Σαββάτου, 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, ως αποτέλεσμα της επιδημιολογικής αύξησης που παρατηρήθηκε, όπως και σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα πως από αύριο το πρωί και ως τις 15 Φεβρουαρίου ισχύουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 18.00.

Τα νέα μέτρα:
– Αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων, ΚΤΕΟ, πρακτορείων ΟΠΑΠ και κέντρων αισθητικής
– Αναστολή λειτουργίας σχολείων όλων των βαθμίδων
– Αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων
– Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τον Δήμο Πατρέων, εκτός από περιπτώσεις εργασίας
– Αναστολή λειτουργίας εκκλησιών – Απαγορεύεται η ατομική προσευχή
– Αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες
– Ανοικτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
Εκθετική η αύξηση κρουσμάτων σε Πάτρα
H Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο «χάρτης της Ελλάδας ξανακοκκίνησε» και τόνισε ότι αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί σήμερα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση. Έκανε λόγο για «αριθμό ρεκόρ» στα τεστ κορονοϊού, καθώς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο διενεργήθηκαν 46.000 τεστ.

Όπως είπε, εκθετική αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζεται στους Δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, την οποία η κυρία Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα ανησυχητική».

Έκανε λόγο για «οικογενειακή διασπορά του ιού» από τους γονείς στα παιδιά, καθώς η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη.