Πάτρα – Καιρός: Η θερμοκρασία παίρνει την ανηφόρα – Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες

Η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για την Πάτρα όπως την ανέλυσε ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος για το pelop.gr

θερμοκρασία

Με την ακρίβεια που διακρίνει κάθε του πρόγνωση, ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος παρουσίαζει σήμερα μέσω του pelop.gr ποιο είναι το σκηνικό του καιρού που θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

«Για σήμερα, Παρασκευή, προβλέπεται συννεφιά η οποία τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι πυκνότερη με πιθανότητα ασθενούς τοπικής ψιχάλας 2-4 χιλιοστά. Ο βοριάς ενισχύεται σήμερα στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. Αύριο, Σάββατο, θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια με ενισχυμένο βοριά στα 5 και κατά διαστήματα 6 μποφόρ με μικρή πιθανότητα τοπικά στον Πατραϊκό σβελτάδας στα 7» τονίζει ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Για τις επόμενες ημέρες αναφέρει ο κ. Θεοδοσόπουλος: «Την Κυριακή αρχικά, θα έχουμε ήλιο με λίγη συννεφιά η οποία τις απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένη χωρίς φαινόμενα. Ο Βοριάς θα εξασθενίσει και θα είναι 3-4 μποφόρ. Μπαίνοντας στη νέα εβδομάδα, θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια, θα έχουμε εξασθενημένο βοριαδάκι 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει από τη Δευτέρα μικρή άνοδο στους 27 βαθμούς. Ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς και την επόμενη Δευτέρα είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και 32 βαθμούς».

Τέλος, για το υπόλοιπο του μήνα, ο κ. Θεοδοσόπουλος εκτιμά: «Η θερμοκρασία το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα κυμαίνεται από 29 έως 33 βαθμούς και προς το τέλος του μήνα θα έχουμε τις πιο θερμές μέρες, αρκετά πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για τον μήνα Μάιο. Κάπως έτσι θα κυλήσει και η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου».