Το Αίγιο «ποτίζει» τον σπόρο του 1821

Ο Δήμος Αιγιάλειας προβάλλει και φέτος, παρά την πανδημία, το σημαντικό ιστορικό γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα του επαναστατικού αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων, τη «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας – 26-30 Ιανουαρίου 1821», ως τον «σπόρο του αναβρασμού που φυτεύτηκε στην τότε Βοστίτσα, το σημερινό Αίγιο.
Η υψηλή εκπροσώπηση από την Πολιτεία, αλλά σε λίγες τελετές και όχι δημόσιες – πολυπληθείς εκδηλώσεις εξαιτίας της επιδημίας, περιλαμβάνει το μήνυμα που έχει αποστείλει η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ παρών θα είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που θα παραστεί στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης, κατόπιν στην κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Ηρώων του Δημοτικού Κήπου της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου και πιθανά στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.
ΤΕΛΕΤΕΣ
Στη Δοξολογία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, θα γίνει ανάγνωση από τον δήμαρχο του μηνύματος της ΠτΔ και εκφώνηση του πανηγυρικού από την ιστορικό Βάνα Μπεντεβή.
ΕΚΠΟΜΠΕΣ
Στις 6μ.μ. θα μεταδοθεί δρώμενο της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας της ΔΗΚΕΠΑ, με ποίημα του Θ. Τογαντζή για την Επανάσταση και τραγουδώντας το ’21. Στις 7μ.μ. θα υπάρχει αφιέρωμα στον σύλλογο «Βοστίτσα 1821» και τέλος στις 8 μ.μ. θα γίνει προβολή της θεατρικής παράστασης «Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».