Καλάβρυτα – Σκοτάνη: Προστατευτικά, γεώτρηση και οδοποιία

Πολλά έργα το 2020 αλλά και νέα μέσα στο 2021 έγιναν και προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στην Τοπική Κοινότητα της Σκοτάνης.
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία η «Π» μίλησε με τον πρόεδρο Πέτρο Ρηγόπουλο. «Δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες από τις σφοδρές χιονοπτώσεις, αφού η επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου ήταν έγκαιρη και καθαρίστηκαν οι δρόμοι» αναφέρει.
Του ζητήσαμε να μας καταγράψει τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα τη χρονιά που πέρασε και μας είπε:
«Αρχικά φτιάξαμε τη δεξαμενή νερού, η οποία ήταν πολλών ετών, και με τις εργασίες που έγιναν στην ουσία ανακατασκευάστηκε. Από κει και πέρα, ασχοληθήκαμε κυρίως με έργα καθημερινότητας, όπως τσιμεντοστρώσεις δρόμων αλλά και αποστραγγιστικά έργα. Ενώ τέλος, κατασκευάσαμε και έναν αγωγό ύδρευσης για μια απομονωμένη οικία».
Για το 2021, ο πρόεδρος έχει καταθέσει προς το Δήμο τις προτάσεις του για εργασίες στην περιοχή: «Το προηγούμενο διάστημα κατέθεσα μια σειρά έργων που χρειάζεται η περιοχή μας για να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Αρχικά, ζήτησα να τοποθετηθεί φωτισμός στον κόμβο της Σκοτάνης που βρίσκεται πάνω στην «111». Επιπλέον, αναμένουμε να κατασκευαστούν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε σημεία των δρόμων που πιάνει πάγο το οδόστρωμα και τα καθιστά επικίνδυνα. Θέλουμε επίσης να αξιοποιηθεί η γεώτρηση της Μαγούλας που είναι ανενεργή και θα βοηθήσει στην υδροδότηση του κάμπου» αναφέρει και συνεχίζει: «Ενα ακόμα θέμα που θέλουμε να λύσουμε είναι να τσιμεντοστρωθεί ο δρόμος από τον Αγιο Γεώργιο ως τις Τραγάνες, καθώς αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή μας όταν πιάνει πάγο ο κεντρικός δρόμος και τέλος, θέλουμε να φτιαχτεί ο δρόμος από τον Αγιο Αθανάσιο μέχρι τις δεξαμενές». Α.ΑΝ.