Ελίζα Φερέιρα: Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στην Πάτρα

Η Ελίζα Φερέιρα Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, θα μετέχει στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), που διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ελίζα Φερέιρα: Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στην Πάτρα

Τις κατευθυντήριες γραμμές, καθώς τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Περιφερειών – ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 – θα αναπτύξει η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), που διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με στόχο την ανάκαμψη των περιφερειών της ΕΕ, κατά το τρέχον πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Επίτροπος Φερέιρα – θα υπογράψει κοινό σχέδιο δράσης με τον πρόεδρο της ΕΕ των Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Προ ημερών, στο 7ο Φόρουμ Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου, έδωσε μία πρόγευση, δηλώνοντας ότι υπάρχουν περισσότερα μέσα, ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες από ποτέ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και την επίτευξη μιας ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης. Οπως είπε, εθνικές και περιφερειακές Κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την άνευ προηγουμένου πρόκληση υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων.

Μέσω κοινού σχεδίου δράσης, φιλοδοξούν να στηρίξουν τοπικές- περιφερειακές αρχές και τις διοικητικές μονάδες τους, που διαχειρίζονται κονδύλια των Ταμείων Συνοχής. Επίσης, να προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, με την ενίσχυση διασυνοριακής συνεργασίας στην Ευρώπη.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ