Κάτι για τον Προμηθέα: Ο λαγός (στο λαγούμι…) και η χελώνα (στην 4άδα!)

Η χελώνα μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως στο τέλος έκοψε πρώτη το νήμα και ο λαγός κρύφτηκε στο λαγούμι του, μην έχοντας καταλάβει ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Προμηθέα; Ο Αίσωπος… Κώστας Λαμπρόπουλος θα μας το εξηγήσει ευθύς αμέσως…

Προμηθέα Ο Κώστας Λαμπρόπουλος μας θυμίζει τον μύθο του Αισώπου για τον λαγό και τη... χελώνα του Προμηθέα

Πόσο σοφός ήταν αλήθεια ο Αίσωπος όταν εξιστορούσε τον περίφημο μύθο του με τον λαγό και τη χελώνα…

Η πορεία του Προμηθέα στο τελείωμα της φετινής σεζόν, μας θύμισε εν πολλοίς τη συγκεκριμένη ιστοριούλα με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών.

Κακά τα ψέματα, σημασία στον Αθλητισμό δεν έχει το πως αρχίζεις μια σεζόν, αλλά το πως την τελειώνεις. Οπως έλεγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, αλλά και ο Νίκος Βουρνάς με εκείνη την επική ανατροπή του 2009: «Τα πρωταθλήματα κρίνονται πάντα στα πλέι-οφ».

Εκεί τραγουδάει η χοντρή κυρία…

Εκεί ανάβεις το πούρο…

Πολλοί οι λαγοί λοιπόν (και τα… παπαγαλάκια) της ιστορίας μας, αλλά μια η χελώνα, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα κόντρα σε όλους και όλα.

Γιατί οι λαγοί βρήκαν την ευκαιρία να λένε – ας μας επιτραπεί η έκφραση! – το μακρύ τους και το κοντό τους όταν η χελώνα (ο Προμηθέας εν προκειμένω…) ανέβαινε αγκομαχώντας το ένα βουναλάκι μετά το άλλο, με στόχο να φτάσει κάποια στιγμή στον τερματισμό. Και οι λαγοί αγνοούσαν (όχι πάντοτε από άγνοια δυστυχώς…) τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η χελώνα. Τραυματισμούς, κορωνοϊούς, αστοχίες, απουσίες, αλλαγές και ξανά ματά τραυματισμούς.
Και τώρα;

Τώρα οι λαγοί ήρθαν δεύτεροι κι επιστρέφουν στο λαγούμι τους.

Και από την άλλη πλευρά η χελώνα θα κυνηγήσει τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο του Πειραιά…

Πιστή στο ραντεβού της για μια ακόμη χρονιά!

Ε, δεν είναι και λίγο να είσαι συνεχώς στα… μετάλλια από το 2018 μέχρι σήμερα!

Κι όλα αυτά σε μια μόλις 6ετία παρουσίας στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Ναι, η χελώνα ήρθε τσούκου-τσούκου, αλλά και με πολλά… τσικαμπούμ ταυτόχρονα για να μείνει στην ελίτ!

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα την οποία δεν έχει νικήσει ποτέ εν Ελλάδι ο Προμηθέας. Ισως ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη…