Πάτρα: Έρχεται συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

Στο ΠΑΣΟΚ δεν επαναπαύονται και συνεχίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό τους για να γίνουν ξανά στενοί οι δεσμοί με την κοινωνία. Το επόμενο διάστημα θα διοργανωθούν θεματικά συνέδρια και στην Πάτρα θα γίνει αυτό για την Παιδεία, όπως είχε προαναγγείλει.

Πάτρα: Έρχεται συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

Από την Πάτρα στις αρχές Απριλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει την επιδίωξη του κόμματος για διοργάνωση θεματικών συνεδρίων σε όλες τις πρωτεύουσες περιφερειών της χώρας, με σκοπό την άντληση των αναγκών του κόσμου, ώστε να ενταχθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα, είχε γίνει μια προετοιμασία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, όπου σε καλό κλίμα είχε συζητηθεί ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ για θεματικό συνέδριο στην Αχαΐα για την Παιδεία. Μάλιστα, η επίσκεψη του Απριλίου δεν ήταν η πρώτη επαφή του Ν. Ανδρουλάκη με το ακαδημαϊκό ίδρυμα της Αχαΐας, καθώς όπως είχε τονίσει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας στην «Π» στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βοηθήσει να γεφυρωθούν ανοιχτά ζητήματα που υπήρχαν με προγράμματα της ΕΕ ως ευρωβουλευτής.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η Πάτρα για το συνέδριο με θέμα την Παιδεία, έχει να κάνει με το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως είχε μεταφερθεί και στον κ. Πρύτανη.

Τα ανωτέρων επιβεβαιώνονται από τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς μετά τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις 4-5 Ιουνίου, θα δρομολογηθεί η διοργάνωση των θεματικών συνεδρίων. Οι πληροφορίες από το επιτελείο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι τα συνέδρια που ετοιμάζονται, θα γίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειών της χώρας με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο από αυτά θα διεξαχθεί στη Λάρισα και θα αφορά τα αγροτικά ζητήματα, ενώ το δεύτερο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, όπου θα κουβεντιαστούν οι θέσεις του κινήματος για την Παιδεία. Επιπλέον, όπως είχε πει ο κ. Ανδρουλάκης από την Πάτρα, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και η Κοζάνη, που θα γίνει η συζήτηση για τα ενεργειακά.

Παράλληλα όμως, προγραμματίζεται και μια σειρά περιοδειών του προέδρου ανά την Ελλάδα, καθώς στο κόμμα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού, όποτε θέλουν να είναι πανέτοιμη.

Τέλος, το φθινόπωρο αναμένεται η προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα επικυρώσει το τελικό πρόγραμμα με το οποίο θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Εννοείται, πως σε περίπτωση που στηθούν νωρίτερα κάλπες, όλα αυτά θα επισπευσθούν.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ