Λαμπρή εκδήλωση του Γυμνασίου και Λυκείου Χαλανδρίτσας για τις αλησμόνητες Πατρίδες – ΦΩΤΟ

Η εκδήλωση είχε ως θέμα «Ελλάδα Μάνα ηρώων και μαρτύρων» και εστέφθη από πλήρη επιτυχία.

Λαμπρή

Μια θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Γυμνασίου Χαλανδρίτσας με πρωταγωνιστάς τους μαθητάς, οι οποίοι μέσα από πονήματα, πεζά κείμενα και χορούς από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Πατρίδος μας, αλλά και από τις αλησμόνητες Πατρίδες, που ποτίστηκαν με αίματα ηρώων και μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος, από την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων, έως και την μικρασιατική καταστροφή.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα «Ελλάδα Μάνα ηρώων και μαρτύρων» και εστέφθη από πλήρη επιτυχία.
Η συμμετοχή του Λαού ήτο μεγάλη και τα παιδιά και οι υπεύθυνοι Καθηγηταί για την ετοιμασία και παρουσίαση της Εκδηλώσεως καταχειροκροτήθηκαν.

Λαμπρή

Λαμπρή Λαμπρή Λαμπρή

Την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, τον οποίον με πολύ σεβασμό. προσεκάλεσαν οι Μαθητές , ώστε να ευλογήση την εορταστική τους εκδήλωση.

Λαμπρή

Λαμπρή

Λαμπρή

Λαμπρή

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση και τον έπαινο στους Μαθητάς και τους υπευθύνους για την εκδήλωση Καθηγητάς, γιατί μέσα από αυτές τις εορτές, διατηρούνται οι μνήμες νωπές, εμβαθύνουμε στην ιστορία μας, ζούμε τα γεγονότα όπως συνέβησαν, τιμάμε τους ήρωες και μάρτυρες, διδασκόμεθα από τους αγώνες τους και παίρνομε δύναμη για την πορεία μας στο μέλλον, ώστε να διατηρηθή η λαμπάδα αναμμένη έως της συντελείας του αιώνος.

Λαμπρή Λαμπρή Λαμπρή

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε συγκινητικά για τα γεγονότα μάλιστα με την συμπλήρωση αφ’ ενός μεν 200 ετών (πέρυσι) από της Επαναστάσεως του 1821 και 100 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής.
Ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις.

Την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του επίσης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, Αντιδήμαρχοι αλλά και τοπικοί Φορείς και πλήθος κόσμου.