Τουρκία: Βάλλει η αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν – «Σταμάτα τις εντάσεις και την τυχοδιωκτική πολιτική»

«Θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις, η τυχοδιωκτική ρητορική και οι πολιτικές που θα προκαλέσουν την αλλαγή της ισορροπίας των δυνάμεων εναντίον μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα βλάψουν τις πολυδιάστατες ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας», δήλωσε η αντιπολίτευση

Τουρκία

Οι συνεχείς προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υπουργών του (Τσαβούσογλου, Ακάρ) κατά τις Ελλάδας, με απειλές ακόμη και για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, έχουν ενοχλήσει ακόμη και την αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Και είναι τέτοια η αντίδραση, σε μια εποχή που η οικονομία της Τουρκίας βυθίζεται όλο και περισσότερο και πολύς κόσμος δεν έχει να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, που τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Ερντογάν να κατεβάσει τους τόνους.

«Θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις, η τυχοδιωκτική ρητορική και οι πολιτικές που θα προκαλέσουν την αλλαγή της ισορροπίας των δυνάμεων εναντίον μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα βλάψουν τις πολυδιάστατες ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας», δήλωσε η αντιπολίτευση, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι «ο Μητσοτάκης καταγγέλλει παντού τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας», δείχνοντας την ενόχληση της Άγκυρας. Η Άγκυρα κλιμάκωσε την ένταση κυρίως μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ωστόσο, φαίνεται να ενοχλείται και από τη στήριξη του Μακρόν προς την Ελλάδα.