Γλυφάδα: Προς Βάρη κατευθύνονται οι φλόγες – Εκκενώνεται γηροκομείο και 4 οικισμοί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η πύρινη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει στη Γλυφάδα από νωρίς το μεσημέρι, με τους κατοίκους και την Πυροσβεστική να μάχονται σώμα με σώμα για να σώσουν ότι μπορούν.

Γλυφάδα

Νεότερη ενημέρωση: Φωτιά στο Πέραμα Βούλας: Τρεις πυροσβέστες τραυματίες – Εθελοντές συγκεντρώνουν τρόφιμα

Δύο πυροσβέστες με τραυματισμούς και ένας με αναπνευστικά προβλήματα οδηγήθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες, οι οποίοι επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς της Βούλας, που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου.
Νεότερη ενημέρωση: Όπως ανακοίνωσε στην τηλεόραση του OPEN ο δήμαρχος Βούλας, Γιάννης Κωνσταντέλλος, δόθηκε εντολή για εκκένωση ενός γηροκομείου με 300 τρόφιμους, αλλά και το Παιδικό Χωριό S.O.S.

Παράλληλα, εκκενώνονται και οι τέσσερις οικισμοί: Ν. Κάλυμνος, Χέρωμα, Εξοχή και Δίλοφο.

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 19:15 στη φωτιά στη Βούλα επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 30 οχήματα ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με δυνάμεις από Πελοπόννησο Δυτική Ελλάδα και Στερεά Ελλάδα.

Έχουν διατεθεί 6 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Ο Στρατός συνέδραμε με ένα ελικόπτερο και η ΕΛΑΣ με 250 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόριος Κωνσταντέλλος: «Η φωτιά έχει πάρει φορά προς την Ευελπίδων στη Βάρη με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στο φανάρι που οδηγεί προς εκείνη την περιοχή».

Λίγο νωρίτερα, οι φλόγες «αγκάλιασαν» ξανά τα σπίτια της περιοχής ενώ φαίνεται πως έχει «καβαλήσει» την πλαγιά από την πίσω πλευρά του Πανοράματος. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για καμένα οχήματα στην περιοχή. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα.

Σε όσους βρίσκονται στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112. Δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι μεταφέρθηκαν προληπτικά από το Πανόραμα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.

Νεότερη ενημέρωση:  Βούλα: Άνοιξε σχολείο να προφυλαχθούν οι κάτοικοι – Στο έλεος της φωτιάς σπίτια κι περιουσίες

Κατ’ εντολή του δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, άνοιξε το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας , προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την ‘Ανω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της ‘Ανω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

Καλλιάνος για φωτιά σε Γλυφάδα και Πέραμα Βούλας: «Φαινόταν εδώ και 1 εβδομάδα ότι θα έχουμε δυνατούς ανέμους»

Πρώτη ενημέρωση: Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η πύρινη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει στη Γλυφάδα από νωρίς το μεσημέρι, με τους κατοίκους και την Πυροσβεστική να μάχονται σώμα με σώμα για να σώσουν ότι μπορούν.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το Πουρνάρι Γλυφάδας έχει προχωρήσει γρήγορα εξαιτίας των δυνατών ανέμων στο Πανόραμα Βούλας. Οι δήμαρχοι Βούλας και Ελληνικού μίλησαν στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε: «Πέρασε και από αυλές, αλλά σπίτια δεν έχουν χαθεί», πρόσθεσε, περιγράφοντας ότι υπάρχει πολύ δυνατός άνεμος και αναζωπυρώσεις στην κορυφή του βουνού.

Γλυφάδα

Ευτυχώς, τρία ελικόπτερα έσωσαν τα σπίτια στην οδό Άτλαντος είπε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ περιέγραψε ένα ακόμη σπίτι να φλέγεται στην οδό Αρματωλών.

«Εκεί που είναι μπροστά μου η φωτιά ξαφνικά τη βλέπω πίσω μου λόγω των στροβιλισμών. Κι όλα αυτά από έναν υποσταθμό της ΔΕΗ που δεν καθαρίστηκε γύρω – γύρω», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντάτος. Μίλησε επίσης για απομάκρυνση δύο ημιλιπόθυμων κατοίκων από εθελοντές.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Αλίμου, Νίκος Αλβανός μίλησε για ανέμους το λιγότερο 5-6 μποφόρ και ανέφερε ότι στις εναέριες ρίψεις συμμετέχει και ελικόπτερο Ericson καθώς και δύο αεροπλάνα.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα να έχει επεκταθεί στις αυλές σπιτιών.

Συγκεκριμένα, η φωτιά έκαψε σπίτι στην οδό Ατλαντίδος ενώ στην οδό Παρνασσού και Αρματωλών απειλούνται σπίτια και η φωτιά αναζωπυρώνεται προς Κορωπί. Στο σημείο ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, πιθανότατα από τα οχήματα που καίγονταν.

Γλυφάδα: Εκκενώθηκε το ορεινό Πανόραμα Βούλας – Αναφορές για καμένα σπίτια

Γλυφάδα

Γλυφάδα: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα προς το Πανόραμα Βούλας – Τίθεται ζήτημα εκκένωσης της περιοχής ΒΙΝΤΕΟ 

Γλυφάδα

Γλυφάδα