Βατόπουλος: Αν το λιανεμπόριο πάει καλά, ίσως ανοίξει και η εστίαση

Αισιόδοξος ότι αν πάει καλά το λιανεμπόριο μπορεί και η εστίαση να ανοίξει σε 15 μέρες εμφανίστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Μιλώντας στο OPEN, ο καθηγητής αναφέρθηκε στο πώς ελήφθη η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων παρά την πανδημία του κορονοϊού, εξήγησε πώς η επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες το θέμα της εστίασης.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Οι όροι όπως τους εισηγήθηκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όπως οι 2 ώρες και ο αριθμός των ατόμων στα καταστήματα είναι οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο. Η επιτροπή συναίνεσε προς αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι όροι και ο κόσμος θα πειθαρχήσει», υπογράμμισε. «Γνωρίζουμε πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορονοϊός από περιοχή σε περιοχή, αλλά επειδή τονίστηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία, η επιτροπή συναίνεσε να γίνει αυτή η προσπάθεια. Μπορούμε να πάμε και την Τρίτη να ψωνίσουμε ή αν δούμε κόσμο να πάμε λίγο αργότερα», είπε. Ο καθηγητής τόνισε ότι το υγειονομικά ασφαλές είναι να μην ανοίξει τίποτα. «Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδηθεί το στοίχημα. Δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι Δευτέρα πρωί να πάμε να ψωνίσουμε».