Νοσοκομείο Αιγίου: Τέρμα οι μετακινήσεις – Κοινός αγώνας για μόνιμο προσωπικό

Μετά τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε στο Αίγιο η μετακίνηση αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο στο Πανεπιστημιακό Πατρών, χθες ήταν μια καλύτερη μέρα για διαφωνούντες και 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αφού σε συνάντηση με θετικό κλίμα, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και περιγράφηκε μία κοινή συνιστώσα.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης είχε επί μακρόν συζήτηση με τους γιατρούς του ΓΝ Αιγίου κ.κ. Κανελλόπουλο, Κοκκορέ, Τράγου και Μπούνια, στους οποίους έδωσε σαφή διαβεβαίωση πως η «απόσπαση» της ιατρού δεν υπερβεί σε διάρκεια τον 1 μήνα και το πιο σημαντικό ότι δεν πρόκειται να γίνει πάλι κάποια άλλη στο μέλλον.

Οι ιατροί, στις αιτιάσεις του κ. Καρβέλη ότι τα στατιστικά του Χειρουργικού Τομέα στο ΓΝΑ είναι πολύ χαμηλά, αντέτειναν πως οι διακομιδές ασθενών στο ΠΓΝΠ είναι εκατοντάδες λόγω της μη λειτουργίας του αξονικού ή περιστατικών που απαιτούν νευροχειρουργό, ΜΕΘ ή και γαστρεντερολόγο για το νέο ενδοσκοπικό μηχάνημα. «Αν θέλετε να αποσυμφορήσετε το Ρίο, φέρτε προσωπικό στο Αίγιο, για να μην χρειάζεται η μετακίνηση του κόσμου» κατέληξαν.
Ο κ. Καρβέλης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κενά του Χειρουργικού Τομέα στο ΓΝΑ, ζητώντας από τους ιατρούς να του γνωστοποιήσουν τις ελλείψεις σε προσωπικό, με τη δέσμευσή του πως προσωπικά ο ίδιος θα ασχοληθεί και θα προωθήσει την προκήρυξη μόνιμων θέσεων από το υπουργείο Υγείας.

Θετικά φαίνεται να κλείνει και η παράμετρος της περικοπής αποδοχών σε όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην 3ωρη στάση εργασίας για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Δευτέρας. Ο κ. Καρβέλης είπε ότι θα δώσει εντολή στον διοικητή Θ. Γεωργάκη να πάρει πίσω την νόμιμη κατά τ’ άλλα απόφασή του.
Δ.Τ.