Πως «πελάτης» άρπαξε 11.000 ευρώ από Πατρινή εταιρεία

Μια ακόμα ηλεκτρονική απάτη καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών με τους δράστες αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», να βάζουν στο στόχαστρό τους εταιρεία τροφίμων.

εταιρεία

Μια ακόμα ηλεκτρονική απάτη καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών με τους δράστες αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», να βάζουν στο στόχαστρό τους εταιρεία τροφίμων.

Αγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά και προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή προέβη στην παραγγελία προϊόντων.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της καταβολής χρηματικού ποσού ως προκαταβολή απέστειλε μέσω υπολογιστή ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link), καταφέρνοντας να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης του τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης, αφαιρώντας συνολικά 11.000 ευρώ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σημειώνει για την υπόθεση: «Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με διαχειριστή εταιρείας εμπορίου βρώσιμων προϊόντων και με το πρόσχημα της παραγγελίας, του απέστειλε με μήνυμα υπερσύνδεσμο link που παρέπεμπε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας.

Ο διαχειριστής εξαπατήθηκε από τον δράστη, ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ».