Παυλόπουλος στην Πάτρα: «Οι Τούρκοι θα πάρουν απάντηση… και στο πολεμικό πεδίο»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από την Αγορά Αργύρη στο περιθώριο της εκδήλωσης για τους θρυλικούς Ντρέδες.

Παυλόπουλος

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκόπης Παυλόπουλος βάζει τα πράγματα στη θέση τους με τη γνωστή πατριωτική του στάση, αλλά και τον «κρυστάλλινο» λόγο και την ιστορική ευρυμάθειά του, σε ό,τι αφορά τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας.

Αυτήν την φορά, όμως, το έκανε από την Πάτρα, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τους θρυλικούς Ντρέδες στην Αγορά Αργύρη, από όπου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στους Τούρκους ότι θα πάρουν τη δέουσα απάντηση ακόμη και στο πολεμικό πεδίο αν χρειαστεί, όσο και στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και προσωπικά στον γενικό γραμματέα του, Γενς Στόλτενμπεργκ, τον οποίον ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε ότι συμπεριφέρεται «σαν να είναι γραφείο Τύπου της Τουρκίας και του Ερντογάν!».

«ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»

«Καταδικάζουμε την τουρκική προκλητικότητα, η οποία υπερβαίνει κάθε όριο», ήταν το ξεκίνημα της τοποθέτησης του Προκόπη Παυλόπουλου, με τον ίδιο να συνεχίζει εξίσου αιχμηρός: «Η Τουρκία δεν υπολογίζει απολύτως τίποτα. Ούτε τη διεθνή νομιμότητα, ούτε την Ευρωπαϊκή νομιμότητα. Στην κυριολεξία συμπεριφέρεται κατά τρόπο που τη συνδέει με τη βαρβαρότητα του παρελθόντος της. Ποτέ δεν διδάχτηκε από την Ιστορία της. Της διαμυνούμε λοιπόν το παράδειγμα των Ντρέδων. Ας θυμηθούν οι Τούρκοι τι έπαθαν από τους Ντρέδες. Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε το ίδιο. Να τους δώσουμε την απάντηση, έστω και μόνοι μας. Γιατί μπορούμε να το πράξουμε».

«ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέδεσε στη συνέχεια τα δίκαια της Ελλάδας με τη διεθνή νομιμότητα, την οποία η Τουρκία δεν σέβεται. Είπε χαρακτηριστικά ο – καλαματιανής καταγωγής – Προκόπης Παυλόπουλος: «Λέμε, όμως, προς όλους τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας ότι η Τουρκία δεν απειλεί σήμερα μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη διεθνή νομιμότητα. Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά απειλεί την ίδια την Ευρώπη, γιατί το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας είναι και έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΓΚ»

Οι αιχμές, όμως, του τέως ΠτΔ στράφηκαν και προς το ΝΑΤΟ και προσωπικά προς τον γενικό γραμματέα του, Νορβηγό Γενς Στόλντενμπεργκ. Η αναφορά του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν όλο νόημα: «Κυρίως, όμως, διαμηνύουμε προς ορισμένους και κατεξοχήν προς το ΝΑΤΟ και ειδικότερα προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον κ. Στόλντενμπεργκ ένα πράγμα: Είναι πρόκληση εκ μέρους του, πραγματική πρόκληση να εξισώνει με τον τρόπο του εκείνους που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα, όπως είναι οι Τούρκοι, με την Ελλάδα, η οποία σέβεται απολύτως τη διεθνή νομιμότητα και πράττει ό,τι ακριβώς πρέπει και σε ό,τι αφορά το Ουκρανικό ζήτημα, με την επέμβαση και τη βαρβαρότητα των Ρώσων στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα η Τουρκία διατηρεί όπως ξέρουν όλοι στάση ενός επιστήθιου φίλου. Λέμε, λοιπόν, πως δεν ταιριάζει στο ρόλο και στην ιστορία του ΝΑΤΟ η συμπεριφορά του. Συμπεριφέρεται μερικές φορές σα να είναι γραφείο Τύπου της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό είναι έξω από τον ρόλο του και την αποστολή του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να το ανεχτεί».