Ερύμανθος: Ανοίγουν οι προσφορές για σειρά νέων έργων αναπλάσεων σε χωριά

Μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για τα έργα ανάπλασης σε δέκα οικισμούς του Δήμου Ερυμάνθου (Βασιλικό, Σκούρα, Καλάνιστρα, Μάνεσι, Σταυροδρόμι, Φαρραί, Λεόντιο, Δροσιά, Αγία Βαρβάρα και Κομπηγάδι), αφού στις 10 τοπ πρωί, στα γραφεία του Δήμου, έχει προγραμματιστεί η αποσφράγιση προσφορών με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τις 30 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για έργα τα οποία αναμένεται ν’ αλλάξουν την όψη στις παραπάνω περιοχές, με δαπάνη βάσει μελέτης 600.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, για οικοδομικές εργασίες θα δοθούν 352.511 ευρώ, για οδοποιία 53.676 ευρώ και για ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις όλα τα υπόλοιπα.
Τα συγκεκριμένα έργα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους κατοίκους, αφού πιστεύεται ότι θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στην εικόνα του τόπου τους.

Χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2014 – 2020» (προσέγγιση CLLDLEADER ) με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ σε ποσοστό 90%.
Η Επιτροπή Διαγωνισμού θα ελέγξει τις προσφορές και θα επιλέξει την πιο συμφέρουσα. Στη συνέχεια θα υπάρξει χρονικό διάστημα λίγων ημερών για πιθανές ενστάσεις, ώστε κατόπι να «πέσουν» οι υπογραφές στις συμβάσεις των έργων.
Μέσα σε διάστημα 1 έτους, με βάση τη σύμβαση, θα πρέπει να έχουν εκτελεστεί όλες οι εργασίες και τα έργα να είναι έτοιμα προς παράδοση.

Α.ΑΝ.