Αίγιο: Υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία – Συμφωνούν…διαφωνούντες δήμαρχος – αντιπολίτευση

Μπορεί να φάνηκε πως η δημοτική αρχή αιφνιδιάστηκε ή και απόρησε με την πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χρ. Γούτου – συνεπικουρούμενου από τον Εμπορικό Σύλλογο – για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην αναπλασσόμενη πλατεία Αγίας Λαύρας του Αιγίου, αυτό δεν σημαίνει όμως πως διαφωνεί και πλήρως με την ιδέα, που επανήλθε στο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’80 επί δημαρχίας του αειμνήστου Αλ. Μέγαρη.
Παρότι η αρχική αντίδραση του εντεταλμένου συμβούλου για τεχνικά θέματα του Δήμου Αιγιάλειας Βασ. Χριστόπουλου ήταν πως «η πρόταση είναι άστοχη χρονικά και τεχνικά» ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος, όσο κι αν ουσιαστικά την ξεπέρασε, δεν έκρυψε την άποψή του. «Δεν θα ήταν κακό το πάρκινγκ, αλλά θα μπορούσε να γίνει και στα 50 -100μ. πιο πέρα» είπε. Ωστόσο, για να πικάρει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έδειξε να θεωρεί ένα τέτοιο έργο ακατόρθωτο.
Ο δήμαρχος θεωρεί ότι το σημερινό σχέδιο ανάπλασης της πλατείας του ιστορικού κέντρου δεν πρέπει να ανατραπεί, παρότι δεν είχε πρόβλεψη ούτε για καλώδια της ΔΕΗ ή και για όμβρια ύδατα. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση λέει με νόημα «μην αστειευόμαστε» στους δε φορείς που συμφωνούν με το υπόγειο πάρκινγκ πως «λένε – λένε αλλά αυτός έχει την ευθύνη».
Για «άλμα στο κενό» από τον Χρ. Γούτο, τον οποίο δεν πρόκειται να ακολουθήσει η δημοτική αρχή αφού σε όλες τις πόλεις βγάζουν τα ΙΧ από το κέντρο και στο Αίγιο κάποιοι θέλουν να τα βάλουν μέσα, κάνει λόγο ο κ. Χριστόπουλος.
Ο κ. Γούτος παρά ταύτα επιμένει ότι το έργο δεν θέλει 5 χρόνια για να γίνει, αλλά βάσει ειδικών με τους οποίους μίλησε εκτιμάται ότι σε 1 χρόνο μπορεί να εκτελεστεί και μάλιστα να συνδέσει ο κόσμος αυτό με τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Το Αίγιο δεν είναι Ντουμπάι» ανέφερε ο δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος, απαντώντας στο επιχείρημα του Χρ. Γούτου ότι δεν μπορεί να θεωρείται κάτι τεχνικά άστοχο, όταν η τεχνολογία σήμερα φτιάχνει θαύματα και αλλού κάνει νησιά και ουρανοξύστες. Ομως, οι δύο θεσμικοί διαφωνούν και στον χρόνο. «Δεν θελήσατε συνεργασία για την ανάπλαση» κατηγορεί ο κ. Γούτος τη δημοτική αρχή, με τον κ. Καλογερόπουλο να πιστεύει ότι «πρέπει να χτίζει κανείς το σήμερα και όχι να ζούμε στο τέλμα της αναποτελεσματικότητας».