Πάτρα – Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής: Τοποθετήθηκε και το τελευταίο γλυπτό
Το έργο έχει τίτλο «Προσευχή» και είναι δημιουργία του Αρμένιου γλύπτη Gagik Altunyan.
Με την τοποθέτηση στην «Ιχθυόσκαλα» στο νότιο Πάρκο της Πάτρας του τελευταίου από τα γλυπτά που κατασκεύασαν οι καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, με θέμα «1922-2022, Πρόσφυγες», ολοκληρώθηκαν και τυπικά το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου οι εργασίες.
Το έργο έχει τίτλο «Προσευχή» και είναι δημιουργία του Αρμένιου γλύπτη Gagik Altunyan. Στην «εγκατάσταση» και του τελευταίου έργου στο χώρο παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σε δήλωσή της τόνισε: «Το Διεθνές Συμπόσιο γλυπτικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα έργα που μένουν στην πόλη. Ωστόσο το καραβάνι των προσφύγων συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα. Μην ξεχνάμε ότι το θέμα του συμποσίου ήταν οι πρόσφυγες, κάτι το οποίο αποτυπώνεται με υποδειγματικό τρόπο στα έργα των καλλιτεχνών. Τα δραματικά γεγονότα με τις πρόσφατες δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του Μαρόκου είναι εδώ για να μας θυμίζουν πως η προσφυγιά και ο βίαιος ξεριζωμός των λαών είναι παντού και παρών γιατί είναι παρούσα η αδικία και οι πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των αφεντικών των λαών. Συνεπώς όταν και η τέχνη συναντιέται με τον αγώνα ενάντια στους άδικους πολέμους, την αδικία και την προσφυγιά είναι κάτι σπουδαίο».



Στην «Ιχθυόσκαλα» έχει δημιουργηθεί προσωρινά μία υπαίθρια γλυπτοθήκη η οποία αποτελεί καθημερινά καθημερινά πόλο έλξης για δεκάδες πολίτες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Καταρράκτη Πατρών ΦΩΤΟ
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Αχαΐα: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Σπ. Σκιαδαρέσης ΦΩΤΟ
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
