«Η Ελλάδα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο», γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah

Τα συστήματα αντι-drones που έχει αναπτύξει η Ελλάδα στο Αρχιπέλαγος, προκαλούν εκνευρισμό στην τουρκική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο», γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah

Για «επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο» κατηγορεί τη χώρα μας η τουρκική εφημερίδα Sabah κάτι που, σύμφωνα με τον συντάκτη, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα αναπτύσσει αθόρυβα, συστήματα αντι-drones στο Αιγαίο Πέλαγος, και όχι μόνο εκεί, προκαλώντας εκνευρισμό στη γείτονα.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα, που δεν σταματάει να εξοπλίζει τα νησιά κάτω από τη μύτη μας, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια. Όπως διέρρευσε, τελευταία της κίνηση, αποτελεί η τοποθέτηση συστημάτων αντι-drones στα νησιά του Αιγαίου και σε άλλα κρίσιμα σημεία. Το σχέδιο υλοποιήθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα». Μάλιστα προχωρώντας σε λεπτομέρειες επισημαίνει ότι στο στόχαστρο έχουν μπει τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 και τα πιο εξελιγμένα ANKA-S SİHA.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δίνουν ευρεία δημοσιότητα στο ελληνικό αντι-drones σύστημα ισραηλινής τεχνολογίας, καθώς αυτά έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην πτητική ικανότητα των πιθανών εχθρικών UAV, αποπροσανατολίζοντάς τα τόσο, αλλάζοντας το σχέδιο πτήσης που έχουν αποθηκευμένο στη μνήμη τους. Η νέα ομπρέλα προστασίας του εθνικού εναέριου χώρου μας με αντι-drones έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα υπό πλήρη μυστικότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς παραβιάσεις από μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη.

«Η Ελλάδα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο», γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ