Pop2see Smart Class: Φωτίζοντας τον δρόμο των τυφλών – Πατρινοί μαθητές βραβεύτηκαν για καινοτόμo εφεύρεση ΦΩΤΟ

Οι μαθητές Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνος Μαζαράκης κατασκευάσαν το σύστημα Pop2see Smart Class, που προορίζεται σε μια μαγική διευκόλυνση τυφλών μαθητών και σπουδαστών.

Pop2see Smart Class: Φωτίζοντας τον δρόμο των τυφλών - Πατρινοί μαθητές βραβεύτηκαν για καινοτόμo εφεύρεση ΦΩΤΟ Η Αλίκη και ο Κωνσταντίνος επί το έργον. Το ελληνικό σχολείο βρίσκεται σε άλλες τροχιές

Δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις. Το μικρό τους θαύμα; Την αλληλεγγύη που τους ενέπνευσε να κάνουν τη ζωή άλλων νέων ανθρώπων καλύτερη; Ή τον ενθουσιασμό με τον οποίο έτρεξαν «το πρότζεκτ», βάζοντας πλώρη για λιμάνια μεγαλύτερα;

Μιλάμε για ένα κορίτσι, την Αλίκη Ράγκου, που τέλειωσε φέτος το 13ο ΓΕΛ Πάτρας, και ένα αγόρι, τον Κωνσταντίνο Μαζαράκη, που θα φοιτήσει στο τελευταίο έτος του Πρότυπου Πειραματικού.

Πριν κάμποσο καιρό, παιδιά της εποχής τους και των νέων τεχνολογιών, μπήκαν στον χορό της καινοτομίας, παρακινημένοι από έναν ιδιωτικό διαγωνισμό. Αντλώντας εμπειρία από τη δοκιμασία αυτή, όρισαν το δικό τους στοίχημα. Και λίγο αργότερα είχαν κατασκευάσει το σύστημα Pop2see Smart Class, που προορίζεται σε μια μαγική διευκόλυνση τυφλών μαθητών και σπουδαστών. Μια κατασκευή διπλής όψης:

>Μια κάμερα η οποία μπορεί να αντιγράψει παραδόσεις με βάση γραπτές σημειώσεις και να τις μετασχηματίσει σε ήχο.

>Ενα συμβατικό πληκτρολόγιο της γραφής Μπράιγ που χρησιμοποιούν οι τυφλοί, το οποίο εκτυπώνει το κείμενό τους στην αγγλική (ή οποιαδήποτε προγραμματισμένη) γλώσσα, κάτι που λύνει τα χέρια του τυφλού σπουδαστή.

Pop2see Smart Class: Φωτίζοντας τον δρόμο των τυφλών - Πατρινοί μαθητές βραβεύτηκαν για καινοτόμo εφεύρεση ΦΩΤΟ

Η κάμερα που μετασχηματίζει σε ήχο την παράδοση

Οι δύο νέοι μας βραβεύθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και θα πάρουν μέρος το Σεπτέμβριο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στην Ολλανδία.

Ηδη η εφεύρεσή τους έχει γίνει γνωστή σε οργανώσεις που υποστηρίζουν ανάγκες και δικαιώματα τυφλών και μάλιστα έχει αγκαλιαστεί με συγκίνηση.

Σημειωτέον, ότι το κόστος του συστήματος είναι πολύ προσιτό σε έναν νέο άνθρωπο. Εμείς βλέπουμε ότι οι νέες γενιές κινούνται σε άλλες ταχύτητες. Τους ευχόμαστε κανείς να μην τους διαψεύσει την αισιοδοξία.

Pop2see Smart Class: Φωτίζοντας τον δρόμο των τυφλών - Πατρινοί μαθητές βραβεύτηκαν για καινοτόμo εφεύρεση ΦΩΤΟ

Ο Σπύρος Τσουκαλάς, προπονητής της ομάδας

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ