Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Υπό έλεγχο η φωτιά – Κινδύνεψαν σπίτια – Τι αναφέρουν οι φορείς ΒΙΝΤΕΟ

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Κυριακής.

Τρίλοφο

Ελεγχόμενη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Κυριακής στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και η οποία καίει ξερά χόρτα από τις 16:30. Στο σημείο επιχειρούν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα και η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, την έχουν θέσει υπό έλεγχο.

Τρίλοφο Θεσσαλονίκης ΝΕΟΤΕΡΑ: Επιχειρούν και εναέρια μέσα στο πύρινο μέτωπο ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

«Ξεκίνησε από ψηλά, από το ρέμα μετά τα σχολεία. Κινδύνεψαν περίπου δέκα κατοικίες, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε αρνητικές εξελίξεις και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία μας ήταν εδώ και κυρίως τα δύο ελικόπτερα που βοήθησαν πολύ ώστε να ανακόψουμε την ορμή της φωτιά, κάτι που με τις επίγειες δυνάμεις θα ήταν δύσκολο» ανέφερε στο GRTimes o δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με αίτια βάσει των οποίων ξεκίνησε η πυρκαγιά, ο δήμαρχος Θέρμης ξεκαθάρισε στο GRTimes ότι «αυτό είναι κάτι που θα το διερευνήσει η Πυροσβεστική. Εμείς εικασίες δεν κάνουμε. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την οργάνωση και τα τέσσερα πυροσβεστικά του δήμου».

«Καταφέραμε να την περιορίσουμε γρήγορα»

«Η φωτιά ξεκίνησε από χωράφια στην Αγία Μαρίνα, αλλά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να καούν περίπου 25 στρέμματα γης. Και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας μας βοήθησαν ώστε να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους και ευτυχώς καταφέραμε να περιορίσουμε γρήγορα τη φωτιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσους βοήθησαν και μακάρι να μη γίνει ξανά» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης στο GRTimes.

«Ενημερωθήκαμε για το συγκεκριμένο συμβάν από την Πυροσβεστική, ήρθαμε και εμείς για να μπορέσουμε να συνδράμουμε βοηθητικά. Η φωτιά ξεκίνησε από τη χαράδρα κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα και αμέσως ενημερώσαμε για ενισχύσεις» είπε στο GRTimes ο αντιπρόεδρος των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Μίκρας, Γιώργος Ζιάκος.

«Ξεκινήσαμε να σβήνουμε αλλά μας γύρισε ο αέρας κι ενώ κάποια στιγμή είχαμε τη φωτιά υπό ύφεση, γύρισε κι άρχισε να κατεβαίνει κάτω προς τη ρεματιά προς το αεροδρόμιο. Ευτυχώς ήρθαν και τα ελικόπτερα και μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε η φωτιά έχει σβήσει και μένουμε εδώ για προληπτικές ενέργειες. Κινδύνεψαν κάποιες κατοικίες αλλά χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα» κατέληξε.