Δένδιας για τον προκλητικό «χάρτη Μπαχτσελί» – Συνάντηση με απόφοιτους και φοιτητές του Χάρβαρντ

Τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας στους απόφοιτους και φοιτητές του Χάρβαρντ, με τους οποίους είχε συνάντηση.

Δένδιας

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε σήμερα φοιτητές και απόφοιτους του Harvard Kennedy School.

Παρουσιάζοντας τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» με τον οποίο η Άγκυρα «κοκκινίζει» σχεδόν το μισό Αιγαίο αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, ο υπουργός Εξωτερικών κατέδειξε τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

«Αυτός είναι ένας τουρκικός χάρτης. Βλέπετε που είναι η διαχωριστική γραμμή. Βλέπετε ότι η Κρήτη είναι επίσης όλη με κόκκινο χρώμα. Αν η Τουρκία ξεκινά από αυτή την άποψη, πώς θα μπορούσαμε να έχουμε καλή συνεννόηση με την Τουρκία;», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ΥΠΕΞ στους φοιτητές του Χάρβαρντ.

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter, είχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ απάντησες και στις ερωτήσεις που δέχθηκε.

 

 

Την Παρασκευή ο Έλληνας ΥΠΕΞ μεταβαίνει στην Κροατία όπου θα λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο Πρέσβεων, Γεν. Προξένων, Προξένων και Στρατ. Ακολούθων.

Κατά την παραμονή του στην Κροατία, ο κ. Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τον Κροάτη ομόλογό του, καθώς και με τον πρόεδρο της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς.