Χαρδαλιάς από το Αιγαίο: «Η Ελλάδα επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας»
Σειρά επισκέψεων στις έδρες συγκροτημάτων, μονάδων, υπηρεσιών και επιτηρητικών φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.
Σήμερα, ο Νίκος Χαρδλιάς, θα μεταβεί διαδοχικά σε Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο. Αύριο, θα βρεθεί διαδοχικά σε Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.
Επίσης, θα επισκεφθεί την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Τρουπάκης» το οποίο συμμετέχει στην άσκηση «Αναγνώριση Ακτών 2022».
Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις κατά τόπους δημοτικές, περιφερειακές και θρησκευτικές Αρχές, τους διοικητές υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τους κατοίκους των νήσων.
Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θα συνοδεύεται από τον διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και τους ανώτερους διοικητές των κατά τόπους σχηματισμών.
«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η χώρα μας ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
BMW i4 Convertible: Γιατί το κορυφαίο ηλεκτρικό cabrio αξίζει την αναμονή μέχρι το 2028
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Νέες διαρροές για το OnePlus 16: Κορυφαία χαρακτηριστικά για ένα συρρικνωμένο κοινό
Blue Achaia Forum 2026: Η θάλασσα στο επίκεντρο της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου BLUE TECH
