Πάτρα: Ο Παναγιώτης Μαστραντώνης εκθέτει με τίτλο «1821-1827, Ο κατά θάλασσα Αγώνας» στις 12 Οκτωβρίου
Η έκθεση διοργανώνεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Παραρτήματος Ν. Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας.
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Παράρτημα Ν. Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα «1821-1827 , Ο κατά θάλασσα Αγώνας».
Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Α. Μιχαλόπουλου 58) από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου.
Θα εκτεθούν έργα με θεματολογία τα «ιστορικά» πλοία που συμμετείχαν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας καθώς και σκηνές από ναυμαχίες. Με τη βοήθεια της τέχνης του Παναγιώτη Μαστραντώνη, οι πίνακές του θα μας μεταφέρουν σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη Ναυτική Ιστορία του τόπου μας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7:30 μ.μ. Για τον κατά θάλασσα αγώνα θα μιλήσει η κα Δήμητρα Κουκίου, ιστορικός – Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ
Ώρες επισκέψεως κοινού: Καθημερινές 10:00 – 13:00 και 18:00-20:30, Σάββατο & Κυριακή 10:30-14:30.
Λίγα λόγια για τον ζωγράφο:
Ο Παναγιώτης Μαστραντώνης με καταγωγή από την Ύδρα και την Ίο, γεννήθηκε στον Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε επαγγελματικά στην Αρχιτεκτονική Μακέτα έως το 1995, πάντοτε όμως, η αγάπη του για τη θάλασσα και τη ναυτική μας παράδοση τον ωθούσε στη μελέτη και σχεδίαση των παλιών ιστιοφόρων πλοίων, αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αποκλειστικά από το 1995.
Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί είναι μικτή, με ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο χρησιμοποιώντας σινική μελάνη και πενάκι. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Ύδρα (1998, 1999, 2004), Αθήνα (2000, 2010), Πειραιά (2001, 2004), Σπέτσες (2004) και Ψαρά (2018).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το viral λάθος του καλοκαιριού: Μπορεί το καρπούζι να αντικαταστήσει το αντηλιακό;
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Η ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης της ΝΕΠ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΦΩΤΟ
Τελικά το καρπούζι παχαίνει ή κάνει για δίαιτα;
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Tα Καλάβρυτα γεμίζουν χρώμα με μουσική, χορό, παιχνίδια
Η αγαπημένη συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη
Ειρήνη δια χειρός Νίκου Καραθάνου
