Time Out: Μία γειτονιά της Ελλάδας ανάμεσα στις πιο κουλ του πλανήτη

Το παγκόσμιο περιοδικό επέλεξε μία γειτονιά της Αθήνας.

γειτονιά

Το περιοδικό Time Out, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οδηγούς για τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας ταξιδιώτης σε παγκόσμιο επίπεδο, έκανε την έρευνά του και ανέδειξε τις 51 πιο κουλ γειτονιές του κόσμου.

Ύστερα από τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και των lockdowns που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα των πόλεων και των ανθρώπων τους, το περιοδικό θέλησε να αναδείξει εκείνα τα σημεία που ανανεώθηκαν και σίγουρα, προσαρμόστηκαν στις καινούριες συνθήκες, διατηρώντας ταυτόχρονα και την άνθισή τους.

Έχοντας ένα δείγμα 20.000 ατόμων, το Time Out δημιούργησε ένα μοναδικής φύσης μωσαϊκό, που ανάμεσα στις 51 πιο κουλ γειτονιές του κόσμου, συμπεριλαμβάνει και μία ελληνική, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα και δεν είναι άλλη από το Παγκράτι.

Το Παγκράτι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα πολύ αγαπημένο σημείο των πολιτών της πρωτεύουσας, καθώς διαρκώς προσφέρει νέες και ενδιαφέρουσες επιλογές, που το ξεχωρίζουν ευδιάκριτα από οποιαδήποτε άλλη μεριά της Αθήνας. Το κοινό που αγαπά αυτή τη γειτονιά, την αγαπά με απόλυτη αφοσίωση, ενώ το Παγκράτι βρέθηκε στη θέση Νο.39 της συγκεκριμένης λίστας.

Σύμφωνα με το Time Out, μπορεί το Παγκράτι να βρίσκεται πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, όμως συνήθως δεν κερδίζει την προσοχή που του αξίζει από τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, παρά το γεγονός πως ενώ κάποτε θεωρούνταν βαρετό και χωρίς χαρακτήρα, είναι πλέον μία από τις πιο hype γειτονιές της Αθήνας.

Η μίξη των νεοκλασικών και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τα στενά και μικρά σοκάκια, τα μποέμικα καφέ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μπορεί κάποιος να αγαπήσει στο Παγκράτι, ενώ η τέλεια μέρα σε αυτή τη γειτονιά περιλαμβάνει πρωινό, επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και πολλά περισσότερα.

Για την ιστορία, στη λίστα του Time Out με τις πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη, την πρώτη θέση κατέλαβε η Colonia Americana στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Time Out London (@timeoutlondon)